Overnatting
Vi booker hotell og annen type overnatting over hele verden.

Vi har reist mye selv, særlig innen Europa, og det er ekstra hyggelig for oss om vi kan få anbefale hoteller som vi kjenner fra egne besøk.

I Norge har vi et godt samarbeid med Thon Hotellene, en kjede med hoteller i mange norske byer, bl.a. flere å velge mellom i Oslo.  På mange av disse hotellene har vi svært gode priser.

USA - New York
Mange opplever New York som dyr når det kommer til hotell.
Vi kan tilby flere gode hoteller sentralt på Manhattan til priser fra ca USD 50 (NOK ca 325) og oppover pr person i delt dobbeltrom.  Ønsker man å bo spesielt billig, har vi også lavere priser om man aksepterer 10 sengs herberge-rom.  Kontakt oss for konkret tilbud.
Tsjekkia - Praha
Vi har jobbet med Praha i mange år nå og har god kjennskap til byens mange hoteller, fra "Penzion Rippl" (se nedenfor) til "Hotel Praha", et  5-stjerners hotell i et tidligere kommunist-palass.
Ungarn - Budapest
Det er fine hoteller på begge sider av Donau som deler byen i to, Buda-siden og Pest-siden.  Hotel Gellert har litt av fordums prakt over seg, vegg i vegg med det berømte Gellert-badet.  Marriott er et alternativ for de som har dressen med i kofferten.  Ellers anbefaler vi flere andre.  Vi har selv vært innom dørene på minst 20 forskjellige Budapest-hoteller og har mange gode forslag.
Russland - St. Petersburg
Hotel Moskva er et godt og prisgunstig alternativ vegg i vegg med metrostasjon i den ene enden av byens hovedgate Nevski Prospekt.  Vi anbefaler også Hotel St. Petersburg med utsikt til panserkrysseren Aurora.  (En kanonsalve løskrutt fra Aurora 7. november 1917 var starten på den russiske revolusjon.)  Det tidligere litt enkle hotellet Astoria på hovedgaten Nevski framstår nå som meget elegant med priser deretter.  (Det var på dette hotellet nazistene under 2. verdenskrig hadde planer om en seremoni i forbindelse med erobringen av byen, men nazistene klarte aldri å innta byen.)
Italia - Milano
Vi kan tilby flere alternativer sentralt i Milano.  (Be gjerne om pakketilbud hotell og billetter til La Scala.)
Spania - Barcelona
Vi kan tilby flere alternativer på La Rambla, midt i området "der det skjer" i sentrum av byen.
Norge - Mandal
OK, kanskje ikke verdens navle.  Men om du ikke har de store forventninger til all verdens aktiviteter og severdigheter i verdensklasse, så kom gjerne til Mandal.  Du kan rusle i Gågata og ta et bad på Sjøsanden en fin sommerdag.  Vi har lokalkunnskapen (kontoret vårt ligger her) og vi ordner gjerne overnatting på hotell, feriesenter eller utleiehytte.

Er du ute etter de mer spesielle hotellene/overnattingsstedene?
Her er noen av våre (passe gode og veldig gode) hotellminner i et helt tilfeldig utvalg:
Norge

Mundal Hotel i Fjærland.
 Fin gammel atmosfære.  I tårnværelset kan man ligge i badekaret og se opp mot breen. Det ryktes at dronning Sonja trives i dette badekaret.  Hyggelig vertskap.
Union Hotel i Øye ser veldig fint ut på brosjyren og det er mange kongelige som har vært gjester her opp gjennom årene.  Vi har ikke vært her ennå, men det står veldig høyt på listen over de hotellene vi gjerne vil besøke.
Danmark
Mange av de danske kroene er jo veldig fine.  Vi bodde en gang på en kro som var aldeles forferdelig, aldri mer der.  Det var skittent og det luktet mugg.   Men vi har også bodd på en av Danmarks fineste kroer, Hvidsten kro midt ute på bondelandet nord for Randers.  De har noen få rom i annekset.  Helt nøktern standard og garantert ikke noe disco-støy utover kvelden, snarere tvert imot.  Maten på kroen er nydelig.  Kroens spesialitet er "Gudruns recept".  Vil du en gang virkelig spise mye og godt, så bestill "full recept" på Hvidsten kro.  Og en lille snaps litt ut i måltidet hører med.  Fint da at man kan overnatte på stedet. Men ikke kom for sent, kroens kjøkken stenger tidlig!
I Randers er vi litt svak for Hotel Randers midt i sentrum.  Det er litt kongelig atmosfære her.  Bestill gjerne dette hotellet gjennom oss, så skal vi høre om Dronningens værelse er ledig, det er jo litt gøy å ligge i samme seng som Dronning Margrethe II har benyttet tidligere - eller hva?
Og skal du til København og vil gjøre litt stas på deg selv og den du eventuelt reiser sammen med - da skal du be oss booke et rom for deg på Hotel d'Angleterre på Kongens Nytorv.   På ingen måte byens billigste hotell, men så regnes det da også for byens beste.  Har du/dere en merkedag dere vil markere?  Da foreslår vi en tur til København og d'Angleterre - gjerne med billetter til operaen på Holmen og middag på Passagens Spisehus - vi ordner gjerne alle detaljer med bordbestilling og billetter.
Sverige
Kohlswa Herrgård
i nærheten av Køping litt vest for Stockholm var et artig bekjentskap.  Litt ute på landet.  Fin gammel atmosfære.  Stor forskjell på rommene, mange veldig fine.  Salongene var også trivelige og maten var god. På en annen Sverige-tur bodde vi på Grand Hotel i Lund.  Det var et veldig fint hotell midt i sentrum av universitetsbyen.
Finland
Bomba-huset
langt inne i Nord-Karelen.  For de som liker å reise mil etter mil gjennom endeløse skoger og reise med båt på de store innsjøene.  Da er det deilig å komme fram til Bomba-huset.
Estland
Hotel Schlössle
i sentrum av Tallinn er et artig, lite hotell.  Prøv det når du skal til Tallinn.
England
Det generelle inntrykket vårt av hotellene i London er bare sånn passe.  Her er mye dyrt og dårlig. Man skal betale en del for å få riktig god standard.  Husker en gang vi bodde på et 2-stjerners hotel i Paddington, Sussex Gardens.  Det var skrekkelig.  Riktignok rent, og det er jo det viktigste, men teppene var slitt, og lydisolasjonen mellom rommene var helt håpløs.  Hørte absolutt alt som skjedde hele natten på naborommet.  Skal man ha brukbart hotell i London må man velge med omhu og være villig til å betale litt.
Tsjekkia
Penzion Rippl
i sentrum av Praha, nær Karlsbroen på borg-siden.  Du finner det ikke uten at du har adressen, for her er ikke noe prangende reklameskilt over inngangen.  Gammel bygning full av atmosfære og et meget trivelig vertskap.  Alle rom er forskjellige.  Ikke av de aller billigste alternativene i Praha, men veldig spesielt.  Anbefalt av Brita Blomquist i NRKs program "God Tur"  for noen år siden.
Hotel Old Inn i Cesky Krumlov.  Unesco-byen Cesky Krumlov ligger helt sør i Tsjekkia, like nord for grensen til Østerrike ved Linz.  Dette er en veldig fin gammel by med et lite og konsentrert sentrum med fin atmosfære.  Hotel Old Inn ligger ved torvet, meget sentralt.  Rom av forskjellig størrelse, ikke avskrekkende dyrt. Vil du bo ekstra bra, anbefaler vi gjerne det eksklusive Hotel Ruze, også dette med sentral beliggenhet i Cesky Krumlov i en gammel flott bygning fra 1588.
Østerrike
Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein.
 Ganske fint 4-stjerners hotell.  Kildevann som luktet litt svovel da vi tappet i badekaret var litt artig.  Trivelig stemning i salongen med hyggepianist sist vi var der.
Interalpen-Hotel Tyrol.
 5-stjerners hotell i Telfs-Buchen, ca 3 mil nordvest for Innsbruck.  Et aldeles nydelig hotell, noe av det stiligste vi har bodd på.  Her passer det med slips til middagen.
Brasil
Vi har bare så vidt vært innom dette store landet.  Vi  kom inn til Sao Paulo og besøkte blant annet Unesco-byen Paraty ute ved kysten litt sør for Rio.  Vi bodde på Pousada do Corsario.  Enkel standard men helt greit og prisen var helt ok.  Hyggelig betjening som ga oss veldig god service.  Vi reiser gjerne tilbake dit. 
Cuba
"Alle" sier man bør dra til Cuba før det er for sent.  Er du litt reisevant, går det fint å dra dit på egen hånd, da har du størst mulighet for virkelig å oppleve det ekte Cuba.  Gamlebyen i Havana er vel nærmest obligatorisk på en Cuba-reise.  Her er mange fine hoteller.  Vi anbefaler gjerne det lille Hotel Tejadillo med god atmosfære.  Virkelig eksklusivt bor man på Hotel Sevilla.  Vi ordner også billige hoteller i Havana og på Cuba ellers.
St Martin
Det er mange hoteller å velge mellom på denne fransk-hollandske øya i Karibien med direkte flyforbindelse fra Amsterdam og Paris.  Vi bodde for noen år siden på Mercure Simpson Beach og hadde det veldig bra, men kanskje ikke den helt store karibe-atmosfæren.
St Vincent & Grenadines
Dette er en liten øystat i Karibien.  Mange havseilere besøker Bequia med båt, men det går fint å reise dit med fly.  Man flyr da gjerne via Barbados. (Kontakt oss gjerne, vi kjenner reiseruten)  På Bequia anbefaler vi gjerne Hotel Frangipani i den trivelige landsbyen Port Elizabeth.  Dette er "The real Caribbean" 
På Bequia kan vi også ordne privat innkvartering.

Eller er du ute etter de HELT SPESIELLE overnattingsstedene?
Jules' Undersea Lodge, Key Largo, Florida.  Man må iføre seg dykkerutstyr og så er det 7 meter ned til resepsjonen.  Man kommer inn i hotellet gjennom en åpning i bunnen.  Man tar av seg dykkerutstyret i et våtrom, dusjer og tørker seg.  Her er kun 2 rom og et felles rom. "Alle" rom har telefon, intercom, TV og musikkanlegg.  Sportsdykkererfaring er en fordel, men det tilbys et 3 timers kurs på stedet.  Prisene er ganske spenstige, fra ca 1800 kr pr person pr natt.  Honeymooners kan få hele hotellet for seg selv for ca 8000 kr.  Det inkluderer da romantisk musikk, sjømat og egen svømmende kelner som kommer med frokosten.  Frister det?  Kontakt Turop for mer info og booking.
La Claustra i Alpene.  Dypt inne i fjellet like nord for toppen av St. Gotthardpasset mellom Sveits og Italia (på veien fra Zürich til Milano) er et stort festningsanlegg omgjort til et "laboratorium for refleksjon og kommunikasjon".  Her er 18 rom for de som søker "innsikt mer enn utsikt". Her kan man nyte maten og roen inne i Alpene.  Opphold minimum 3 netter og prisen er ca 4000 kr pr person.  Kontakt Turop for mer info og booking.
Ishotellene i Jukkasjärvi og Quebec.  Jukkasjärvi ligger nord i Sverige, 12 km fra flyplassen i Kiruna.  Hotellet bygges opp om vinteren og smelter vekk om våren.  Temperaturen inne i hotellet varierer mellom minus 4 og minus 9 grader.  Gjestene får utlevert snødresser, støvler og hansker etter behov.  Man overnatter i spesielle soveposer og man blir vekket neste morgen med varm solbærtoddy.  En bryllupsreise hit må være en opplevelse for livet!
Et tilsvarende hotell finnes i Quebec i Kanada.  Hotellet i Sverige har priser som starter under kr 1000 pr person pr natt.  Hotellet i Kanada starter på ca 1300 kr.  Kontakt Turop for mer info og booking. 

Vi tilstreber å gi mest mulig korrekt informasjon, men vil nødig komme i juridisk ansvar om noe er feil.  All info gis derfor med forbehold.

Gruppeturer | Skoleturer | Korpsturer | Ungdomsturer | Seniorturer | Bedriftsturer | Foreningsturer | Individuelt reisende | Flybilletter | Ferjebilletter
Overnatting | Leiebil | Pakker | Turforslag | Turoversikt | Bilder | Nyheter | Om oss | Reisebransje | Travel trade | Vilkår | Gode råd | English | Kontakt

Turop Norge AS ble stiftet i 1993 og eies 100% av
Stig Bohne som også er selskapets daglige leder.

Turop Norge AS er din spesialist på gruppereiser og betjener alle typer gruppekunder; skole- og studiegrupper, skolekorps, bedrifter, pensjonistforeninger med mer.

Vi skreddersyr deres reise!


Turop Norge AS
Husvollen 30
N-4517 Mandal  -  post@turop.no
  mail@turop.no   stig.bohne@turop.no
Tlf.: (+47) 918 64 938

Alt innhold tilhører Turop Norge AS       Web: Salit