Noen turforslag
Turop Norge oppdaterer seg stadig på nye spennende reisemål over hele verden.
På denne nettsiden finner du litt av hva vi kan tilby - både for individuelt reisende og for grupper.
Det kommer mer på denne siden etter hvert.  Følg med!

Kontakt oss gjerne for mer informasjon.

Interessert i Kultur - Teater - Opera - Konsert?
La deg inspirere av vår lille kultur-tur oversikt

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling

  

Frankrike

 

 

Tyskland

Val d'Isère

 

 

Quedlinburg

Opplev skidrømmen i de franske alper.  Gjennom vår kontakt lokalt i Val d'Isère tilbyr vi valgfritt opphold i ulike overnattingskategorier med forskjellig varighet og innhold slik den enkelte ønsker det.  Skipass inngår normalt i våre priser.  Vi ordner også flybillett for de som ønsker det. 
Priseksempel vinteren 2007: 7 dagers opphold i studio for 4 personer på self-catering basis og 6 dagers Espace Killy Skipass fra NOK 2150.  Flyreisen kommer i tillegg.

Dette påstås å være Tysklands best bevarte middelalderby. (Rothenburg regnes også blant de best bevarte middelalderbyene)   Quedlingburg lå i tidligere Øst-Tyskland og ble i DDR-tiden ikke tatt godt vare på.  Men etter gjenforeningen fikk byen igjen høy bevaringsstatus og kom på Unescos liste i 1994.  Nå framstår byen som en stor turistattraksjon.  Byen ligger ca 120 km sørøst for Hannover nær det naturskjønne området Harz hvor det også er flere fine gamle byer, bl.a. Goslar, Wernigerode (veterantog til Brocken 1141 moh), Clausthal Zellerfeld (besøksgruve). En rundreise i dette området anbefaler vi gjerne.
 

 
Sverige Stockholm   Skal du til Stockholm, anbefaler vi at du skaffer deg "Stockholmskortet"  Kortet kan kjøpes for 24, 48 eller 72 timer og gir en rekke fordeler.
 Interessert i teater?  Vi har billetter til alt som skjer på teaterfronten i Stockholm.  Kontakt oss enten du vil ha en hel pakke med reise, hotell og annet eller bare en enkeltbillett.
 
Østerrike Wien   Reis til Wien på "kultur-tur"!  Vi har oversikt over hva som spilles på Volksoper og Staatsoper.  Se de store attraksjonene som Schönbrunn-slottet, Hofburg, Stephansdomen, Spanske rideskolen. Hundertwassers hus. Ta en vinutflukt til Gumpoldskirchen i Wienerwald.  Shopping i gågaten Graben og den mer fasjonable  Kärntnerstrasse.  Sitt ned på Kafé Hawelka i Dorotheerstr 6 nær Stephansdomen, en av de mest kjente wienerkaféene.  Andre kjente kaféer er Bräunerhof, Landtmann og Central.  Bestill et wienerbrød og velg mellom Schwarzer, Mokka, Kurz, Kapuziner, Brauner, Melange, Schlagobers, Cappuccino og Einspänner.  Rekker du over mer? Ta en båttur på Donau.   Man kan gjerne seile fra Wien via Bratislava til Budapest.  Da kan man f.eks. fly inn til Wien og hjem fra Budapest som gir en fin kombinasjon av tre store kulturbyer.
 
Tsjekkia Praha storbyferie   Reis på storbyferie til Praha.  Opplev gamlebyen med det berømte astronomiske uret.  Spasér over Karlsbroen og gå gjennom smale trivelige gater opp til borgen.  Over alt er det flott arkitektur og ved nesten hvert hushjørne er det trivelige serveringssteder, fra de hyggelige kneipene til de mest eksklusive restauranter.  Med norsk lommebok regnes det for rimelig å spise og drikke ute i Praha.  Vi tilbyr overnatting sentralt i Praha på alt fra de enkleste pensjonater til de fineste hotellene.  Kan eventuelt kombineres med Karlovy-Vary, se nedenfor.
 
Tsjekkia Karlovy-Vary/
Karlsbad
  Pen tsjekkisk kurby nordvest i Tsjekkia (nær grensen til Tyskland) med varmt kildevann som spruter høyt til værs.  Stort behandlingstilbud.  Casanova var her i 1785, Edvard Grieg i 1887, Franz Kafka i 1916, det norske kongeparet i 1997.  Grand Hotel Pupp er byens beste hotell.   Dobbeltrom fra drøyt 2000 kr.  Flere hoteller med lavere priser.  Fly til Dresden eller Praha eller reis med bil  fra Norge.  Be om pris på reise og/eller opphold og mer informasjon om byen og behandlingstilbudet.  Vi har vært der selv og synes det var veldig bra.   Ikke noe heavy sted for ungdommer.  Passer best for romantikere som vil nyte velværen i rolige og stilige omgivelser.
Kan eventuelt kombineres med storbyferie i Praha, se ovenfor
 
 
Sør-Atlanteren St Helena for Napoleon-fans   Dette er turen for de som er mer enn vanlig interessert i Napoleon. Etter at Napoleon ble forvist til Elba kom han tilbake og gjeninntok makten i de omtalte 100 dager.  Så gikk det helt galt for Napoleon i slaget ved Waterloo (like sør for Brüssel) og da hadde Europa, og særlig England fått nok av Napoleon.  Han ble forvist til St. Helena.  Man kan reise med fly til Sør-Afrika og så med postbåten til St. Helena.  En slik tur kan også kombineres med anløp på Tristan da Cunha og/eller Ascension.  Prisene på en slik båttur er ikke helt avskrekkende.  Standarden på båten er god, men ingen luksus.  Alle måltider er inkludert.  Oppholdet på St. Helena må tilpasses postbåtens anløp, det er ikke andre måter å reise kollektivt på her.  Longwood, Napoleons hus på St. Helena, er i dag museum.  Dette er turen for de litt spesielle - individualistene - som vil reise utenfor allfarvei.
 
 
Frankrike Chamonix Mont-Blanc   Stort antall heiser som frakter skiturister om vinteren og fotturister om sommeren.  Med utgangspunkt i Chamonix kan man reise med gondolheis opp til Aguille du Midi på 3842 m.  Herfra er det praktfull utsikt til Mont Blanc, 4810 m.  Fantastisk turterreng for sommerturister, både til fots og på mountainbike.  Be om pris på reise og/eller overnatting og informasjon om heistilbudet i området.
 
 
Italia Milano og Venezia
opera
Opplev storslåtte operaforestillinger i operaens hjemland.   Vi har oversikt over hva som går på La Scala i Milano, La Fenice i Venezia og Arena di Verona.  Vi har ulike pakker med fly, overnatting, leiebil (eller tog) og operabilletter.  For nybegynnere innen opera anbefaler vi gjerne Arena di Verona (juni-august).  Kjøp billig-billetter hos oss til en plass øverst i amfiet og møt opp i god tid før forestillingen begynner og opplev stemningen.
Se vår kultur-tur oversikt for (italiensk) opera og klassisk musikk
 
Italia Toscana til fots, på sykkel
eller på hesteryggen
  Toscana forbindes gjerne med vinmarker, fine gamle byer og god mat og drikke.  I dette spennende området har vi tilbud på opphold med innlagte turer til fots eller på sykkel eller på hesteryggen. (Vi ordner sykkel og/eller hest.)  Pakkene kan settes sammen slik den enkelte ønsker det.  Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud.  Norwegian flyr direkte Oslo-Pisa.
 
Italia Kombinér storby og mountainbiking   Stadig flere vil ha et innslag av fysisk aktivitet i ferieturen.  I den lille byen Fiuggi i regionen Lazio, ca 75 km sørøst for Roma har vi et godt offroad/mountainbike-tilbud.  Kombinér gjerne dette med et opphold i Roma.  Det gir en kombinasjon av de store kulturelle opplevelser og naturopplevelser.  Vi ordner flyreisen og hotell i Roma og Fiuggi og legger til rette for utflukter og kulturarrangementer etter den enkeltes ønske.
 
Europa Orient-Express
(Luksus på høyeste nivå)
  Orient-Express er det berømte toget,  kjent fra bl.a. filmen "Mordet på Orient-Expressen".
Velg mellom flere alternative reisestrekninger, fra en liten smaksprøve på strekningen Roma-Venezia (ca 5 000 kr pr person) til "full pakke" fra Paris til Istanbul  (rundt 50 000 kr pr person).  Kontakt oss for nærmere informasjon.
 
 
Skottland Royal Scotsman
Skottlands alternativ til
Orientexpressen
(Luksus på høyeste nivå)
  Lar du deg fascinere av tanken på en reise med Orientexpressen?  I Skottland kan man reise med The Royal Scotsman,  omtalt som verdens mest luksuriøse togreise.  Vi tilbyr forskjellige turer med varighet fra 1 til 7 dager. Start og avslutning er i Edinburgh.  Disse luksusturene på aller høyeste klasse passer kanskje ikke for typiske "moneysavers".  Prisene ligger rundt 8 000-10 000 kr pr dag pr person med "alt" inkludert.  Kontakt oss for nærmere informasjon.
 
 
Seychellene     I samarbeid med vår lokale kontakt på Seychellene kan vi tilby mange forskjellige overnattingssteder.  Prisene varierer, men generelt kan vi si at dette ikke er plassen for de som skal på billig-tur.  På den annen side er en ferie her noe helt spesielt.  Vi arrangerer gjerne henting på flyplass og champagne på rommet ved innsjekking.  For "honeymooners" er dette en perle.  Vi flyr med KLM/Air France via Paris.
Kontakt oss for nærmere informasjon og pristilbud.
 
 
Island     Island ligger på høyde med Namsos, og klimaet er ikke veldig forskjellig fra Norge.  Reis med fly til Reykjavik (eller ferje fra Bergen til Seydisfjordur).  Kommer du med fly, vil du allerede på veien fra flyplassen Keflavik og inn til byen oppleve en natur formet av vulkanske utbrudd helt ulikt hva de fleste av oss har sett tidligere.  Vi setter sammen turpakker som kan bestå av transport med fly eller ferje, overnatting, leiebil og utflukter, slik den enkelte ønsker det.  Man kan bade i den Blå Grotte, et fantastisk utendørs badeanlegg med deilig varmt vann.  Vi reiser også inn i områder hvor det koker i bakken under føttene våre, en utrolig opplevelse.  Vi tilbyr også opphold på hestefarmen Austvadsholt med ridning på islandshest.
Et opphold på Island kan gjerne kombineres med noen dager til Grønland.  Vi har prøvd denne kombinasjonen selv og anbefaler den gjerne.  Kontakt oss for nærmere informasjon og pristilbud.
 
 
Danmark København Noen mener København er den mest kontinentale byen i Skandinavia.  Her er i alle fall mye å oppleve: Tivoli er noe for seg selv.  Kulturinteresserte bør besøke Thorvaldsens museum.  Like nord for København ligger også Rungstedlund, Karen Blixens hjem.  Det er beholdt slik det så ut da Karen Blixen døde her 7. september 1962.
Er man nysgjerrig på tidenes mest populære dansk-norske konge, Christian IV (1577-1648), bør man besøke Rosenborg Slot.  Her henger bl.a. hans blodflekkede skjorte.  Snakk gjerne til vaktene, det vet ganske mye og  forteller med glede.  På Rosenborg Slot finner vi også kronjuvelene og en del av det gamle Flora Danica-serviset som var tiltenkt som gave til Katarina den Store i St. Petersburg, men som ikke ble ferdig i tide og derfor forble i København.

Vi foreslår gjerne en teatertur til København.  Det Ny Teater ligger i gåavstand fra Hovedbanegården midt i sentrum av København.  Se på vår lille kultur-tur oversikt om litt av det som spilles på Det Ny Teater.  Før forestillingen kan man gjerne spise i Teaterkælderen med opptredende servitører.  Vi ordner gjerne bordbestilling for våre kunder.
For opera-interesserte er den nye operabygningen på Holmen kjempefin.  Akustikken er fremragende!  Den gamle operabygningen på Kgs Nytorv er også flott.
Det passer fint å bo på Hotel Absalon like ved Hovedbanegården hvor vi har gode priser.  Ønsker man å bo ekslusivt, anbefaler vi Hotel d'Angleterre på Kgs Nytorv. København er også fin for shopping.  Besøk gjerne Illums Bolighus på Strøget.  Kgl. dansk får du på fabrikkutsalget som også ligger på Strøget, like ved Illums.  1. sortering på 1. sal og 2. sortering på 2. sal.  Her finner du også det ytterst eksklusive Flora Danica-serviset som fortsatt er i produksjon.  Samlere finner kanskje noe av interesse i de mange antikk-butikkene i sidegatene til Strøget, f.eks. Læderstredet ved Høibro Plads.   Kontakt Turop for mer informasjon om teater, overnatting, restauranter og flyreise/ferjereise til København.

Gruppeturer | Skoleturer | Korpsturer | Ungdomsturer | Seniorturer | Bedriftsturer | Foreningsturer | Individuelt reisende | Flybilletter | Ferjebilletter
Overnatting | Leiebil | Pakker | Turforslag | Turoversikt | Bilder | Nyheter | Om oss | Reisebransje | Travel trade | Vilkår | Gode råd | English | Kontakt

Turop Norge AS ble stiftet i 1993 og eies 100% av
Stig Bohne som også er selskapets daglige leder.

Turop Norge AS er din spesialist på gruppereiser og betjener alle typer gruppekunder; skole- og studiegrupper, skolekorps, bedrifter, pensjonistforeninger med mer.

Vi skreddersyr deres reise!


Turop Norge AS
Husvollen 30
N-4517 Mandal  -  post@turop.no
  mail@turop.no   stig.bohne@turop.no
Tlf.: (+47) 918 64 938

Alt innhold tilhører Turop Norge AS       Web: Salit