Foreningsturer
Skagen vennetur med eller uten sykkel  3-4 dagers tur
Reis med Color Line sine ferjer fra Bergen, Stavanger, Kristiansand eller Larvik til Hirtshals.  Herfra er det en fin sykkeltur opp til Skagen.  Overnatting på hotell Skagen Strand eller annet hotell i sentrum av Skagen.  Noen grupper velger også opphold i Hjørring litt sør for Hirtshals.  Våre turpakker inkluderer ferje med sykkel og overnatting med frokost.  Sykkel kan også leies i Hirtshals.

Ålborg weekend  3-4 dagers tur
Reis med Color Line sine ferjer fra Bergen, Stavanger, Kristiansand eller Larvik til Hirtshals.  Eller Fjord Line sin ferje fra Bergen, Haugesund eller Egersund til Hanstholm.  Opphold på hyggelig hotell i Ålborg.  Flere forskjellige hoteller å velge mellom.  Felles middag på trivelig restaurant i Ålborg.  En interessant halvdagsutflukt kan legges inn: Mønsted Kalkgruber ved Viborg.  Retur via Randers og middag på Hvidsten kro, en av Danmarks fineste kroer. 

København langweekend med fly
København har noe stort og kontinentalt over seg.  Fra Rådhuspladsen kan vi rusle gjennom byens berømte gågate "Strøget" helt ut til Kongens Nytorv.  Vi kan besøke Christian IVs residens Rosenborg Slot med kronjuvelene og deler av det berømte Flora Danica serviset og mye annet.  Rundetårn, Havfruen, Tivoli, her er nok å fylle dagene med.  En utflukt til Rungsted og besøk i Karen Blixens hjem er en opplevelse.   Den nye Operaen på Holmen har en fantastisk akustikk.  Vi skaffer billetter.

Stockholm langweekend med fly
Besøk Gamla Stan med fin gammel arkitektur og trivelige butikker og spisesteder.  På Stortorvet i Gamla Stan fant det Stockholmske Blodbad sted i 1520 da den danske unionskongen Christian II henrettet 83 av Sveriges ledende menn. Det er mange museer å besøke, det mest kjente er kanskje Vasa-museet med skipet som veltet og gikk til bunns like etter sjøsetting i 1628.  Drottningsholm Slott med det berømte gamle slottsteateret står på Unesco-listen og kalles Sveriges Versailles.

Helsingfors og Tallinn langweekend med fly
Man kan velge en av byene eller en kombinasjon av begge.  Mellom Talllinn og Helsingfors går det flere daglige båtturer, og med hurtigbåtene er turen unnagjort på kort tid.  Det passer å bo i Helsingfors og så ta en heldagsutflukt til Tallinn, hovedstaden i Estland.  I Helsingfors rusler vi ned Esplanaden til Salutorvet.  Vi stikker innom Saluhallen og deretter kanskje et besøk i den russisk-ortodokse Uspenski-katedralen.  Tempelkirken er også et "must" og man bør også få med seg Sibeliusmonumnetet.  Mange trivelige restauranter, bl.a. en god jazzklubb som vi gjerne anbefaler for interesserte.  Tallinn er kjent for sin fine gamleby med Torvet hvor det er flust med trivelige spisesteder.  Langs bymuren står de gamle konene med sine husflidsartikler.

St. Petersburg langweekend med fly
St Petersburg er med sine
5,1 mill innbyggere, Russlands nest største by.  Dette er Tsar Peter den Stores drømmeby ved Neva-elva.  Tanken var å skape et lite Venezia høyt mot nord og etablere et vindu mot vesten.  Tusenvis  av livegne soldater, 40.000 svenske krigsfanger og andre ufrivillige ble satt inn i arbeidet med å bygge St. Petersburg.  Under byggeperioden var det forbud mot å bygge i stein andre steder i Russland; all stein trengtes i St. Petersburg.  Under beleiringen i 2. verdenskrig omkom 650.000 av byens innbyggere.  17.000 ble truffet av tyskernes kuler og de resterende døde av sult.  Beleiringen varte i 900 dager. Et besøk i Eremitagen i Vinterpalasset er obligatorisk.  Vi har vi et stort kulturelt tilbud med teater, konsert, ballett, opera, folklore.

Amsterdam langweekend med fly
Nederlands største by har ca 1 mill innbyggere.  For 1000 år siden var det i området bare sjø og sumper.  Fiskere slo seg ned på en "dam" eller jordvoll ved elva Amstel, derav navnet Amsteldam eller Amsterdam som vi sier i dag.  Her er 1100 broer og 120 km kanaler med smått og stort.  Byen ser vi best fra en tur på kanalene.  Vi kan besøke Rijksmuseum med bilder av de store mestre, bl.a. Rembrandts berømte maleri "Nattevakten".  Like ved ligger Van Gogh museet og litt lenger borte ligger Anne Franks Hus.  Vi kan også besøke et diamantsliperi og utenfor byen er det populært å besøke firskerlandsbyen Volendam, blomsterauksjonen i Alsmeer, blomsterparken Keukenhof (åpen under vårblomstringen) og porselensfabrikken i Delft. 

Berlin langweekend med fly
Berlin har gjennomgått en stor forandring siden muren falt.  Fortsatt kan man se spor av muren som fra 1961 til 1989 delte byen i to og ved tidligere Checkpoint Charlie er det et interessant murmuseum.  Øverst i Kurfürstendamm står fortsatt majestetiske Wilhelm Gedächtniskirche som en ruin etter bombeangrepet i november 1943.  Litt lenger oppe ligger KaDeWe, et imponerende varehus.  Besøk gjerne matvareavdelingen her, den er gedigen.  På Alexanderplatz i tidligere øst kan man se byen fra det 365 høye fjernsynstårnet.

Praha langweekend med fly
1,2 mill innbyggere.  Byen har tatt vel vare på sine praktbygninger og maleriske hus.  Her finnes eksempler på alle arkitektoniske stilarter som har gjort seg gjeldende i det sentrale Europa gjennom århundrene.  Byen ble spart for ødeleggelser under siste verdenskrig.  Bare å vandre gatelangs er et eventyr i seg selv.  Gå på egen hånd eller med en av våre lokale guider fra borgen og ned til elva, over Karlsbroen og inn i Gamlebyen med det berømte astronomiske uret.  Vi har har mange hoteller og pensjonater å velge mellom, blant annet kan vi tilby et prisgunstig 3 stjerners hotell kun 300 m fra Vacklavske Namesti like ved Gamlebyen.  Vi arrangerer utflukter, bl.a. til bryggeri, krystallfabrikk og den kjente "knokkelkirken."  Stort konsert- og teatertilbud.  Middag med folklore.  Båttur på Moldau.

Budapest langweekend med fly
Donau renner gjennom sentrum av Budapest og deler byen i Pest på østsiden og Buda på vestsiden.  Byen er ikke større enn at man kan oppleve mye til fots.  På det mondene Gellert-badet kan man oppleve spa som i gamle dager. Vi arrangerer middag på restaurant med live sigøynermusikk.  Utflukt til pusztaen med hesteshow.  "Sightseeing" med trikk nr 2 langs Donau er en   artig måte å se oppleve sentrum på.  Vi tilbyr hele spekteret av hoteller, fra eksklusive Marriott til de mer rimelige pensjonater.

Milano langweekend med fly
1,7 mill innbyggere.  Fra plassen foran den gotiske katedralen som ligger i byens midtpunkt, kan vi spasere gjennom Galleria Vittoria Emanuele, en butikk-arkade fra Belle Epoque.  På den andre siden av arkaden ligger La Scala-operaen og et flott monument over Leonardo da Vinci.  I Milano finner vi også et av hans mest berømte malerier, ”Nattverden” som  er malt på veggen i det gamle refektoriet i Santa Maria delle Grazie.

Roma langweekend med fly
2,8 mill innb.  Byens eldste kafé er Caffé Greco i Via Condotti, som går nedover fra Spansketrappen.  Richard Wagner og Franz Liszt møttes for å spise kake her.  Goethe og Ibsen var stamgjester.  Roma har så mange store attraksjoner å vise fram at det bare er tiden som begrenser hva vi kan få med oss.  Blant høydepunktene er Colosseum, Peterskirken, Vatikanmuséet, Forum Romanum, Spansketrappen.  Vi tilbyr 3 ulike typer sightseeing i Roma.  En standard tur foregår med buss og lokal guide.  Alternativt kan man reise på egenhånd med rutebuss nummer 64 fra Termini til Peterskirken.  Den tuter og skrangler seg gjennom flere tusen års historie.  Noe å feire i Roma? Da kan din gruppe leie en gammel historisk trikk nydelig restaurert på en tur gjennom sentrum i Roma.  På turen forbi Colosseum og Forum Romanum servers en fin  middag. Velger man å leie trikken på kveldstid, kan vi lage en "candle-light" tur med god mat og drikke på hvit duk.  Dette kan bli en opplevelse for livet!   Utflukter fra Roma: Tivoli, 3 mil utenfor Roma med  Villa d’Este og  renessansens mest staselige hageanlegg fra 1550-årene. Pomeii-ruinene sør for Roma er også innenfor rekkevidde for en dagsutflukt. 

Feriehus eller hotell i Toscana for kultur- mat- og vinelskere
Vi har mange forskjellige hus å tilby for mindre grupper som vil bo til leie i et Toscana hus framfor hotell.  Man kan fly til Pisa, Firenze eller annen by i Italia og så enten ligge i ro ett sted med utflukter, eller vi kan lage en rundreise i Toscana.  Blant interessante steder å besøke nevner vi Firenze, Siena, Lucca, Pisa.  Vi arrangerer både byvandring i Firenze og bygdevandring ute på landet med lokal bonde.  Mat- og vinkurs for de som ønsker det.  Turen gjennom Toscana kan eventuelt kombineres med Roma og/eller Milano.
 

Vi tilstreber å gi mest mulig korrekt informasjon, men vil nødig komme i juridisk ansvar om noe er feil.  All info gis derfor med forbehold.

Gruppeturer | Skoleturer | Korpsturer | Ungdomsturer | Seniorturer | Bedriftsturer | Foreningsturer | Individuelt reisende | Flybilletter | Ferjebilletter
Overnatting | Leiebil | Pakker | Turforslag | Turoversikt | Bilder | Nyheter | Om oss | Reisebransje | Travel trade | Vilkår | Gode råd | English | Kontakt

Turop Norge AS ble stiftet i 1993 og eies 100% av
Stig Bohne som også er selskapets daglige leder.

Turop Norge AS er din spesialist på gruppereiser og betjener alle typer gruppekunder; skole- og studiegrupper, skolekorps, bedrifter, pensjonistforeninger med mer.

Vi skreddersyr deres reise!


Turop Norge AS
Husvollen 30
N-4517 Mandal  -  post@turop.no
  mail@turop.no   stig.bohne@turop.no
Tlf.: (+47) 918 64 938

Alt innhold tilhører Turop Norge AS       Web: Salit