Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel/fax (+47) 38 26 50 72   Mobil 918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

 

Turforslag basert på tidligere gjennomført tur for norsk skolekorps.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter korpsets ønske.

8 dagers tur til Zell am See for skolekorps

Avreise fra Sør-Norge.  Turen kan tilpasses avreise fra annet sted i Norge.

 

1. dag

Avreise fra hjemsted tilpasses den ferjestrekningen vi legger inn.  (Valgfri ferje fra en av byene Bergen, Haugesund, Stavanger, Egersund, Kristiansand, Langesund, Larvik eller Oslo.)  På turen benytter vi en 1. klasses turistbuss fra anerkjent turbuss-selskap med erfaren tursjåfør.  Bussen har toalett og utstyr for servering av varm og kald drikke.  De fleste bussene vi benytter, har også video. 

Fra Hirtshals (alternativt Hanstholm eller Frederikshavn) kjører vi non-stop til Zell am See i Østerrike.  Det blir flere stopp underveis.  Kjøringen blir fordelt på 2 sjåfører i henhold til de internasjonale kjøre- og hviletidsbestemmelsene for yrkessjåfører.  Som alternativ til nattkjøring kan det legges inn overnattinger underveis.  Turen bør da utvides med noen dager.

Turen går på motorvei gjennom Jylland og inn i Tyskland hvor vi i løpet av ettermiddagen og kvelden passerer Hamburg, Hannover og Kassel.  Før vi starter nattkjøringen, tar vi en god stopp og vi skal også spise middag (inkludert) på rasteplassen Allertal mellom Hamburg og Hannover.  Deltakerne kan gjerne ta med et pledd og en pute hjemmefra slik at natten blir mer behagelig. 

I løpet av natten kjører vi forbi Würzburg, Nürnberg og München.  Grensen til Østerrike passerer vi ved Kufstein, og like etter grensen tar vi av fra hovedveien og kjører forbi St. Johann, Kitzbühel og Mitterzill før vi ankommer Zell am See.

 

2. dag

Vi regner med å ankomme Zell am See ca kl 08.00.  Vi får servert frokost (inkludert) like etter ankomst.  Under oppholdet i Zell am See skal vi bo på byens vandrerhjem ”Haus der Jugend”.  Vandrerhjemmet ligger fint til, like ved vannkanten og har bra standard.  Om sommeren kan man bade fra vandrerhjemmets hage, og det er også mulig å leie pedalbåt og surfebrett.

Fra vandrerhjemmet er det ca 15 min gange langs strandpromenaden inn til sentrum av Zell am See.

Vi installerer oss på værelsene hvor vi skal bo de neste 5 nettene.  Det er dusj og toalett på alle rom.   Sengesett (laken, dynetrekk og putevar) er inkludert under oppholdet.  Håndkle og såpe må man ta med hjemmefra. Enkelt renhold av rom er inkludert og skjer normalt daglig.

Under oppholdet på vandrerhjemmet i Zell serveres det frokost og middag (inkludert) hver dag.

Frokost serveres fra kl 07.30 til kl 08.30 og er av enkel vandrerhjem-standard, dvs corn flakes og rundstykker med syltetøy og en annen påleggstype som varierer fra dag til dag.  Drikke er melk, te eller kaffe.  Middag serveres normalt kl 19.00 og er av enkel vandrerhjem-standard, vanligvis 3 retter (suppe-hovedrett og dessert). 

For grupper som ønsker det, kan vi avtale grill i hagen en av dagene under oppholdet i stedet for vanlig middag.  For korps som feirer St. Hans under oppholdet kan vi også arrangere leirbål om kvelden.

 

3. dag

I tillegg til ankomst- og avreisedagene, får vi 4 hele dager i Zell am See.  Medregnet ankomstdagen, hvor vi ankommer til frokost, blir det i realiteten så godt som 5 hele dagers opphold.

Vi foreslår dette programmet for oppholdet:

Heldagstur til Eisriessenwelt og Salzburg. 

Vi reiser fra Zell snarest etter frokost. Vi følger veien forbi Bischofshofen og tar av hovedveien ved Werfen hvor vi skal besøke en av Østerrikes store attraksjoner, isgrotten Eisriessenwelt.  Fra parkeringsplassen tar vi en gondolbane et stykke oppover.  Fra toppen leder en gangvei videre bortover fjellsiden og etter ca 20 min kommer vi til åpningen i fjellet.  Dette er en naturskapt isgrotte og vi går inn i fjellet med en grottefører.  Turen inne i fjellet tar ca 1 time og er en stor opplevelse.  Det kreves litt varmt tøy og normal god helse for å gjennomføre denne turen.

Etter besøket her drar vi så videre til Salzburg hvor vi kan rusle på egen hånd eller legge inn en bytur til fots med lokal guide.  Vi avtaler gjerne spilleoppdrag for korpset  i Mirabell i sentrum av Salzburg.  Ut på ettermiddagen kjører vi så tilbake til Zell.  Middag på vandrerhjemmet kl 19.00 hvis ikke annet tidspunkt er avtalt.

 

4. dag

Korpset benytter dagen i Zell am See.

 

5. dag

Heldagstur over Grossglockner.

Avreise fra Zell kl 09.00.

Vi beregner ca 1,5 timers kjøring opp til Franz Josefs Høhe.  Her kan vi avtale gratis tur med kabelbanen i bytte mot å spille.  Etter turen med kabelbanen som går nedover til breen og opp igjen, blir det spilling ca kl 12.00.  Deretter kjører vi til Heiligenblut, ca 20-30 min kjøring, og vi kan avtale ny spilling her en gang i løpet av ettermiddagen. 

Deretter retur til Zell am See.

Om kvelden kan vi avtale Tyroleraften på Parkhotel Eder i Zell.  Forestillingen begynner kl 20.30 og varer 1,5-2 timer.

 

6. dag

Dagen til disposisjon i Zell am See.

Vi kan gjerne avtale spilling i sentrum av Zell.

 

7. dag

Etter frokost forlater vi Zell am See og kjører til Berchtesgaden som ligger i Tyskland, like ved grensen til Østerrike.  Vi skal i dag på en spennende tur opp til Hitlers ”Ørnerede”.  Vi kjører med vår egen buss til Obersalzberg like ovenfor Berchtesgaden, hvor Hitler og hans nærmeste medarbeidere hadde sin alpefestning under 2. verdenskrig.  Herfra må vi stige over i en spesialbuss som tar oss opp en smal og ganske bratt vei med en fantastisk utsikt.  Etter ca 20 minutters kjøring kommer vi opp til et platå like under toppen.  Herfra går vi inn i fjellet og tar en fin heis de siste 124 meterne opp til toppen i  ”Ørneredet” eller Kehlsteinhaus som er det egentlige navnet på bygningen.  Ørneredet ble bygget til Hitlers 50-års dag i 1939 og unngikk bombingen i sluttfasen av krigen.  Ørneredet er altså helt intakt fra krigens dager, til og med den flotte heisen i blankpolert messing er den samme som Hitler og hans folk benyttet.  Etter besøket her tar vi samme vei ned igjen.

Vi drar fra Berchtesgaden og følger motorveien mot München og så nordover i retning Nürnberg.

Vi spiser middag (inkludert) nær Ingolstadt på rasteplassen Köschinger Forst om kvelden før vi starter nattkjøringen.

 

8. dag

I løpet av natten har vi kjørt gjennom Tyskland, og vi stanser for frokost (inkludert) om morgenen på rasteplassen Hüttener Berge mellom Hamburg og Flensburg.

Etter en god stopp her, fortsetter vi mot grensen hvor vi kan stoppe for shopping hvis interesse (Citti Grossmarkt eller Otto Duborg).  Så kjører vi inn i Danmark.  Vi stopper for å spise middag (inkludert) på Hotel Phønix i Hjørring.  Deretter kan vi ta SuperSpeed fra Hirtshals tilbake til Kristiansand  (eller Larvik).   Alternative ferjestrekninger tilpasses det enkelte korpsets ønske.

 

 

ooOOoo

 

Pris for turen oppgis på forespørsel.

På alle bussturer oppnås laveste pris pr deltaker ved full utnyttelse av bussene. 

Vanlige turbusser har 45-50 seter og dobbeldekkere har ca 68 passasjerseter. 
 

skriv ut dette turforslaget