Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel/fax (+47) 38 26 50 72   Mobil 918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

 

Turforslag basert på tidligere gjennomførte turer for norske skole- og korpsgrupper.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter gruppens ønske.
Da det f.t. ikke er ferje mellom Vestlandet og Storbritannia, er fly eneste reisemåte.  Kontakt oss gjerne for tilbud på tur med fly.

 

8 dagers skole- eller korpstur til York

8-dagers tur med ferje og buss. 

DFDS sin ferje fra Vestlandet til Newcastle ble lagt ned høsten 2008.  Det har vært rykter om oppstart av ny ferje, senest høsten 2011, men vi kjenner ikke mer til dette enn det lille som er kjent fra media.  Situasjonen nå er derfor at eneste reisemåte til Storbritannia er med fly hvis man da ikke vil reise over Danmark med DFDS sin ferje mellom Esbjerg og Harwich.

Når eller hvis ferjeforbindelsen til Newcastle gjenopptas, kan vi tilby en tur hvor vi enten benytter engelsk buss fra/til kaien i Newcastle eller norsk buss fra/til hjemsted i Norge. Turens varighet i antall dager må tilpasses ferjeavganger fra Norge og England.

 

1. dag

Avreise fra hjemsted om ettermiddagen/kvelden.  Vi benytter en første klasses turistbuss fra  anerkjent selskap med erfaren tursjåfør som har kjørt i England tidligere.  Vi kjører raskeste vei til Stavanger (alternativt Bergen eller Haugesund) og går om bord i DFDS sin ferje.

Innkvartering i gode 4- og 2-køyers lugarer over bildekk.

 

2. dag

Ankomst Newcastle.  Tidsforskjellen er 1 time foran norsk tid, vi stiller altså klokken tilbake.  Etter ilandstigning kjører vi til York.

Innkvartering på York Youth Hotel som ligger sentralt i forhold til det historiske sentrum av York, gateadressen er 11/13 Bishophill Senior.  Her skal vi bo i 5 netter.  Middag og frokost hver dag er inkludert. (f.o.m. middag ankomstdagen t.o.m. frokost avreisedagen.)  York Youth Hotell har enkel standard, så forventningene bør ikke være for høye.  Beliggenheten er imidlertid god, ungdoms-hotellet ligger ganske nær York sentrum.  Værelsene har 2, 4 og 6 senger.  Vi kan også tilby overnatting andre steder i eller i nærheten av York, f.eks. York Racecourse Center i utkanten av byen eller om man vil legge litt mer penger i overnattingen, kan vi tilby hoteller av høyere standard inne i byen.

 

3., 4., 5. og 6.  dag

Opphold i York. 

Bussen er til disposisjon for utflukter uten tillegg i prisen under hele oppholdet i England.  Bruk av bussen må tilpasses sjåførens kjøre- og hviletidsbestemmelser.

 

Forslag til program for oppholdet i York

Vil man bade, så ligger Barbican baths and leisure centre kun 10 min gange fra York Youth Hotel.

Det er mye å se i sentrum av York.  De største attraksjonene er katedralen, bymuren,  den gamle bebyggelsen i området ved Shambles som er Yorks mest berømte gate.  Jorvik Viking Centre er også en stor attraksjon.  Her reiser vi i en liten vogn inn i en vikinglandsby på 900-tallet. www.vikingjorvik.com

 

Utflukt til Manchester.

Avstand fra York ca 100 km.  Vi kan forhåndsreservere besøk på Manchester Fotballstadion.  Det blir omvisning på stadion og et besøk i muséet.  Varighet ca 70 min.  Deretter kan man vandre rundt og vanlig bruk av tid her er 2,5 timer.  Entré.

 

I Manchester er det også et stort shoppingsenter som heter Trafford Center.  Dette senteret er også åpnet på søndager fra kl 12.00 til kl 18.00.

 

Musikal-forestilling i Manchester:  Kontakt Turop Norge for nærmere informasjon.

 

I området mellom York og Manchester ligger slottet Skipton Castle.  Oversikt over andre slott finner man på internett.  Søk via Storbritannias hjemmeside www.visitbritain.com/no eller kontakt Turop Norge for nærmere informasjon.

 

Scarborough

Avstand fra York ca 60 km.  En annen dag foreslår vi dagstur til Scarborough som ligger ved kysten, øst for York.  I Scarborough er det en stor utendørs vannpark, ”Atlantis Outdoor Waterpark”. www.scarboroughbc.gov.uk/content/leisure_services/pools/scarborough_atlantis.html

Scarborough er en typisk sommer-ferieby som man avgjort har størst utbytte av å besøke på dager med godt vær.  Dette er en forholdsvis liten by, og ungdommene bør kunne gå rundt her på egen hånd i noenlunde trygge forhold.

Det er god informasjon om tilbudet i Scarborough på internett, på hjemmesiden til Yorkshire´s Coast & Country, www.ycc.org.com

 

For oppholdet i York og for turen til Manchester og for regionen ellers, er det god informasjon på internett:  Det Bristiske Turistkontor sin hjemmeside har adressen www.visitbritain.com  På denne siden finner man bl.a. en oversikt over temaparker. 

           

7. dag

Etter frokost er det avreise fra York.  Gruppen må være på kaien utenfor Newcastle ca 1,5 timer før ferjeavgang engelsk tid.  Kjøretid fra York til ferjekaien er ca  2 timer.  Innkvartering i lugarer som på utreisen.

 

8. dag

Ankomst Stavanger, alternativt Bergen eller Haugesund.  Vi kjører tilbake til hjemstedet.

 

  

ooOOoo

 

 

Ca-priser ved varierende deltakerantall:

25-29 deltakere, kr 4.750 pr person

30-34 deltakere, kr 4.550 pr person

35-39 deltakere, kr 4.375 pr person

40-44 deltakere, kr 4.300 pr person

45-50 deltakere, kr 4.250 pr person

 

Vi gjør spesielt oppmerksom på at dette er ca-priser basert på tidligere gjennomførte turer.  Endelig pris oppgis ved bestilling.  Se våre generelle avtalevilkår for gruppereiser om rett til fri avbestilling dersom endelig pris avviker mer enn 5 % fra oppgitt ca-pris.

 

Prisene ovenfor er basert på vanlig enkeltdekker buss med inntil ca 50 sitteplasser.

Det kan også skaffes dobbeldekker med inntil ca 68 sitteplasser. 

 

Prisene gjelder for deltakere under 16 år avreisedagen.

For deltakere fylt 16 år er det er pristillegg på ca kr 500

 

I prisen har vi lagt inn frokost og middag hver dag under oppholdet i York, f.o.m. middag ankomstdagen  t.o.m. frokost avreisedagen.

På ferjen er det ikke inkludert noen måltider.

 

Turop Norge AS er teknisk arrangør.  Selskapets generelle avtalevilkår er tilpasset bestemmelsene i lov om pakkereiser av 25. august 1995 nr 57, og gir kunden minimum samme rettigheter som framgår av loven.  Turop Norge AS har stilt de nødvendige garantier overfor Reisegarantifondet.

 

Våre generelle avtalevilkår for gruppereiser er tilgjengelige på vår internettside  www.turop.no.

Avtalevilkårene oversendes også den enkelte gruppe senest ved bestilling

 

Forbehold mot prisendringer utenfor egen kontroll.

 

 

 

skriv ut dette turforslaget