Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel/fax (+47) 38 26 50 72   Mobil 918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

 

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter korpsets ønske.

Tyskland-Frankrike-Paris

8 dagers tur med fly og buss

 Turen kan tilpasses avreise fra ethvert sted i Norge.

 

1. dag, Fly fra hjemsted i Norge (via Oslo) til Frankfurt-Rüdesheim

Tidlig avreise fra hjemsted.  Flyreisen legges opp slik det passer med hjemsted for det enkelte korps.  Ett flyalternativ er fra Oslo med SAS og ankomst Frankfurt kl 11.45.  (Aktuell flytid juni 2008) 

På flyplassen venter en egen innleid tysk turistbuss og vi kjører et stykke nedover langs Rhinen og velger en fin liten by for overnatting.  Aktuelle overnattingssteder kan være en av småbyene langs Rhinen (for eksempel Rüdesheim eller Bingen.)  Velger vi Rüdesheim, kan vi ta en ettermiddagstur med svevebanen over vinmarkene opp til en åskam med et stort nasjonalminnesmerke og fin utsikt. 

Vi kan også gjøre avtale med lokale myndigheter om spilling.

2. dag, Rüdesheim-Paris

Strekningen Rüdesheim-Paris kan gjøres unna på 1 eller 2 dager.  Om gruppen velger å gjøre det på 1 dag, må vi benytte motorveier det meste av strekningen, men vi kan ta turen innom et lite stykke av Moseldalen på småveier, og vi kan for eksempel ha lunsjstopp i Luxemburg.  (Om vi velger å gjøre turen på 2 dager, kan vi oppleve mer av Moseldalen og Nord-Frankrike)

Vi ankommer da Paris sent på ettermiddagen.  Det blir 4 overnattinger i Paris, og vi bor på Hotel Sovereign St Ouen eller annet sted etter den enkelte gruppes ønske.  Hotellets beliggenhet er i Saint Ouen, ca 20 min kjøring nord for sentrum.  Nærmeste Metrostasjon er Maire de St. Ouen, linje 13.  Hotellet er av kategori 2 stjerner og har 104 rom og restaurant.

Middag denne dagen blir enten på restaurant underveis mot Paris eller inne i Paris før ankomst hotellet. 

3. dag,  I Paris

Vi skal være i Paris 4 hele dager.

Denne første formiddagen benytter vi til bysightseeing med vår lokale skandinavisktalende lokale guide som vi møter ved Triumfbuen (eller annet sted etter avtale) ca kl 10.00.  Guiden tar oss med på en 3-timers busstur gjennom byen hvor vi bl.a. kjører nedover den berømte gaten Champs Elysées til Place de la Concorde.  Guiden forteller om da Marie Antoinette ble halshugd her i 1793.  (Vi har erfart selv at dette er noe de unge musikantene synes er spennende å høre om.)  Vi kjører forbi Louvre, Pompidou-senteret, Place de la Bastille og vi skal inn en tur i Notre Dame, den berømte katedralen som ligger på en øy i Seinen. Vi kjører også gjennom ”Diana-tunnelen”, veitunnelen i sentrum av Paris der prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i 1997 da bilen hun kjørte i, traff søyle nr 13 midt inne i tunnelen.   Turen avsluttes ved Eiffeltårnet hvor vi kan ta heisen opp til toppen.   Vi kan også avtale spilling i parken ved Eiffeltårnet.    Middag etter spillingen på Restaurant Le Panorama kl 17.00. Restauranten ligger i den nordlige bydelen Montmartre, nedenfor den kjente Sacré Cæur-kirken.  Etter middagen kan vi spasere opp bakken fra restauranten til Sacré Cæur-kirken for både å se den flotte kirken og utsikten over byen herfra.  Så kan vi rusle gjennom det trivelige kunstnerkvartalet bak kirken og ned bakken på baksiden av kirken hvor bussen så kan vente på oss.

4. dag, I Paris

Hele denne dagen benytter vi til et besøk i Asterix-parken som ligger nord for Paris, altså på samme side av byen som hotellet vårt.  Entré til parken er inkludert og entréen dekker alle aktivitetene inne i parken.

Middag denne dagen kan vi ha i Asterix-parken eller inne i Paris etter korpsets ønske.

5. dag, I Paris

Denne dagen kan enten benyttes i sentrum av Paris hvor korpset kan deles inn i flere mindre grupper med foreldre som gruppeledere.  Man kan da gå litt rundt på egenhånd og oppleve stemningen i byen og titte i butikker.  Alternativt kan vi ta en tur til Versailles. Slottet ligger utenfor Paris, på sørsiden av byen og vi regner ca 1 times kjøring fra hotellet, litt avhengig av trafikksituasjonen.  Ludvig 14, Solkongen (1638-1715) bodde på dette slottet.  Det er også mulig med egen entré å besøke parken foran slottet.   Eventuelt kan vi avtale spilling i Versailles med lokale myndigheter.   Middag denne dagen kan enten være en picnic ute i det fri som korpset arrangerer selv (eventuelt sammen med reiseleder) eller vanlig middag på Restaurant Le Panorama inne i Paris.

Grupper som reiser til Paris i juni og er i byen dagen for sommersolverv, 21. juni hvert år, kan uten ekstra kostnad få med seg det store arrangementet "musikkens dag" eller "Fête de la musique" som det heter på fransk.  Engelsk informasjon om dette flotte arrangementet på nettet:  http://fetedelamusique.culture.fr/87_English.html eller www.fetedelamusique.culture.fr

6. dag,  Paris-Disneyland-Sezanne

Etter en tidlig frokost, sjekker vi ut av hotellet og kjører med bussen ut til Disneyland som ligger utenfor Paris, på østsiden av byen.  Vi kan arrangere spilling inne i Disneyland forutsatt at det gis tillatelse til dette fra parkens ledelse. Korpset deltar da i en parade hvor vi marsjerer gjennom parken.  Dette er en minnerik opplevelse.  Spilling i Disneyland må godkjennes på forhånd etter at det er sendt inn en videofilm av korpset.  Vi trenger litt tid på dette så det er bra om vi planlegger turen i god tid.  Vi tilbringer hele dagen i Disneyland.  Etter besøket i Disneyland kjører vi et kort stykke (ca 1 time) til en liten by øst for Paris (for eksempel Sezanne) for overnatting.

7. dag, Sezanne-Strasbourg

Vi kjører videre østover og ankommer Strasbourg tidlig ettermiddag.  Dette er en fin by med mye å se.  Her ligger Europarådet og Europaparlamentet.  Vi kan gjerne legge inn en liten båttur på kanalene i sentrum av byen med bl.a. tur gjennom slusene i gamlebyen Petit France.

8. dag, Strasbourg-Frankfurt-og videre med fly hjem til Norge

Vi drar fra Strasbourg etter frokost og følger motorveien langs Rhinen opp mot Frankfurt.  Videre med fly via Oslo til Trondheim.  (F.eks SAS fra Frankfurt kl 17.20 via Oslo med ankomst Værnes kl 21.25.)  

Reisen mellom Værnes og Orkdal kan være med innleid buss eller basert på foreldrekjøring.

 

Aktivitetsparken Europapark ligger kort kjøring sør for Strasbourg.  Dette er en fin park som ikke er så kjent i Norge.  Ønsker korpset å besøke denne parken, må vi legge inn en ekstra dag.  Men det er kanskje nok med Asterix-parken og Disneyland under oppholdet i Paris?

 

ooOOoo

 

Pris for turen oppgis på forespørsel.

På alle bussturer oppnås laveste pris pr deltaker ved full utnyttelse av bussene. 

Vanlige turbusser har 45-50 seter og dobbeldekkere har ca 68 passasjerseter. 
 

skriv ut dette turforslaget