Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel (+47)  918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

Dfile: FILENAME RØNBJERG FERIECENTER NETT  Ajourdato: DATE22.01.2015

 

Turforslag

Klassetur til Rønbjerg Feriecenter i Danmark

Valgfri varighet.  De fleste velger 5-6 dagers tur.

Passer spesielt godt for aldersgruppe 9. og 10. klasse i ungdomsskolen.

 

Rønbjerg Feriecenter er et velutbygd og veldrevet turistanlegg beliggende ut mot Limfjorden i Løgstør sørvest for Ålborg i Nord-Jylland.  Reisetiden fra Hirtshals/Frederikshavn med buss er ca 90 minutter.  Anlegget på Rønbjerg holder høy standard.  Senteret har et stort aktivitetstilbud med bl.a. stort tropisk badeanlegg (2000 kvadratmeter), stort sportsanlegg m.m.  På anlegget er det også et ganske moderne Welness-senter, med tilbud spesielt for voksne.

 

For skoleklasser tilbyr vi et omfattende aktivitetstilbud hvor man kan velge blant følgende aktiviteter:

Actiondag                               3 D Laser, Bungee Run, Gevær/Bueskyting, Klatrevegg.

Turneringsettermiddag        Coca Cola stablekonkurranse.

Øvrige aktiviteter:                 Besøk i steinaldersenter, Ridning, Aerobic, Vannaerobic, Step,

                                                Mountainbiking i bakkelandskapet ved Rønbjerg, Rulleskøyter,

                                                Bowling med 8 baner. (Spesialtilbud på bowling for skoleklasser.)

Pizza-aften                             Pizza-aften starter kl 18.30 (vanligvis torsdager, men også andre

                                                dager på forespørsel)  Buffeten består av forskjellige typer pizza,

                                                lasagne, spaghetti bolognese, diverse pasta salater, rissalater og

                                                grønne salater. Man kan spise så mye man vil.

 

Aktivitetene forhåndsbestilles gjennom Turop Norge AS som også gir nærmere informasjon og priser.  Det tas forbehold om at enkelte aktiviteter kun tilbys i spesielle perioder i året.

 

Ferieboligen

Deltakerne bor i feriehus (type A) med dusj, toalett, velutstyrt kjøkken med komfyr, oppvask-maskin, kjøleskap, TV med flere kanaler.  Husene på 46 kvadratmeter ligger i rekke, og gruppene blir normalt plassert samlet. Hvert hus har inntil 6 sengeplasser som er fordelt på 2 soverom med hhv 2 og 3 soveplasser.  I tillegg er det soveplass for 1 person i oppholdsrom.

Det er oppvaskmaskin i hvert hus og ett stk såpebrikett for oppvaskmaskin.   Såpebriketter utover det kan kjøpes på stedet.  Eventuelt kan det tas med såpe for oppvaskmaskin hjemmefra.  Det er et minimarked på Rønbjerg som selger det mest vanlige av matvarer.

 

For oppholdet på Rønbjerg må elevene ta med hjemmefra hvert sitt sengesett, (dynetrekk, putevar, laken) samt håndklær og såpestykke.  (Sengesett og håndkle kan også leies på stedet for ca DKK 85.)  Oppvaskhåndklær for hver boenhet bør også medtas. Sluttrengjøring er inkludert i oppholdet.  Bruk av strøm og vann i husene avregnes på stedet etter forbruk og kommer altså i tillegg til leieprisen.

 

Måltider (under reise) og opphold kan helt/delvis legges inn i turopplegget eller tilberedes av elevene selv.

 

Reisen til Rønbjerg

Turop Norge har arrangert et stort antall turer for 9. og 10. klasser samt andre ungdomsgrupper til Rønbjerg gjennom mange år.  Hver tur legges opp individuelt slik den enkelte gruppen ønsker det.   Noen grupper velger dyreste løsning som er å ha med egen norsk turistbuss på hele turen.  De fleste gruppene velger imidlertid en billigere løsning ved at det benyttes egen innleid norsk turistbuss som kjører gruppen til ferjekai i Norge, evt alternativ foreldrekjøring i Norge.  Så reiser gruppene med ferje til Hirtshals eller Frederikshavn i Danmark.  Ved ankomst i dansk ferjehavn venter vår innleide danske turistbuss som kjører gruppen til Rønbjerg.  Turop Norge samarbeider med mange forskjellige turbuss-selskaper i inn- og utland, men vi tar sikkerhet på alvor, og velger kun busser og sjåfører fra anerkjente selskaper.

Ferjeturen

På noen av ferjene kan det reserveres egen bagasjecontainer som kan låses med hengelås som gruppen selv må ta med hjemmefra.  Turop Norge gir nærmere informasjon og ordner bestilling av container. 

 

Utflukter under oppholdet

Grupper som har opphold på Rønbjerg kan benytte innleid dansk turbuss for utflukter under oppholdet.  Priser for aktuelle utflukter oppgis på forespørsel.

Den mest vanlige utflukten vi arrangerer for grupper på Rønbjerg, er heldagstur til Ålborg.

Egen dansk turistbuss henter gruppen etter frokost og kjører inn til Tivoli eller Zoo i Ålborg.  Etter et besøk her, drar gruppen på egen hånd til sentrum.  Bussen henter så gruppen igjen i sentrum til avtalt tid om ettermiddagen/kvelden og kjører enten direkte tilbake til Rønbjerg eller legger turen om Bilka.

Andre utflukter:  Limfjord-muséet i Løgstør, like ved Rønbjerg.  Her kan det også avtales pedagogisk omvisning uten pristillegg.  Fårup Sommerland ved Løkken.  Randers Regnskov i Randers.  Djurs Sommerland og museumsskipet Fregatten Jylland ved Ebeltoft.  Legoland i Billund vest for Vejle.  Odense med H.C. Andersens hus

Et godt tips:

I følge tilbakemeldinger fra flere av gruppene vi har hatt på Rønbjerg:  Ikke legg inn så mye tid til utflukter at det går på bekostning av å benytte det omfattende aktivitetstilbudet som finnes på stedet.

 

På reisen til eller fra Rønbjerg anbefaler vi også å legge bussturen innom Rudbjerg Knude ved Hjørring.  Her får man oppleve naturkreftene på det mest dramatiske.  Den ca 90 m høye og bratte leire- og sandklinten er utsatt for stadig utrasing og kyststripen flytter seg årlig 1 m innover i dette området.  (Ingen entré, man betaler kun et mindre tillegg for at bussen venter.) 

På hjemveien anbefaler vi også et besøk i Nordsømuséet i Hirtshals før ferjeavgang. 

 

(Grupper som ønsker å kombinere besøk i Nordsømuséet med besøk i Fårup Sommerland, kan få en kombinasjonsbillett til spesialpris.)

 

Priser:

Vi oppgir priser på forespørsel.  Prisene varierer med reiseperiode, antall deltakere og antall hus som benyttes.  Vi gir pris pr barn under 16 år og tillegg pr voksen.     Når klassene har elever både over og under 16 år, kan det være vi får avtale med ferjene om at alle regnes som barn, men dette kan vi ikke love, det må avtales i hvert enkelt tilfelle.   Voksentillegget ligger på ca NOK 100-200 pr person. Vi kan gjerne gi tilbud basert på 4 ledere fritt i eget hus på Rønbjerg.

 

Sengesett, håndklær og såpe må medbringes hjemmefra.

Sengesett og håndkle (men ikke såpe) kan også leies på stedet.  Ca pris for sengesett og 2 håndklær ca NOK 100.

 

 

 

 

skriv ut dette turforslaget