skriv ut

Siste oppdatering av denne siden 15.11.2011                

 

Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel/fax (+47) 38 26 50 72   Mobil 918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

Vi har de senere år arrangert ganske mange Paris-turer for skolekorps. 
Klikk her for turprogram på noen av disse.

 

Turforslag basert på tidligere gjennomført tur for norsk skolekorps.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter korpsets ønske.

Paris. 7-8 dagers tur med buss for skolekorps

Avreise fra Sør-Norge.  Turen kan tilpasses avreise fra annet sted i Norge.

 

1. dag, Hjemsted-ferje til Hirtshals-Bremen-området

Korpset reiser fra hjemstedet tidlig om morgenen.  Det benyttes turbuss av beste kategori fra anerkjent turbuss-selskap med erfaren tursjåfør.  Bussene vi benytter har toalett, musikk- og videospiller.  Det er også utstyr for servering av varme og kalde drikker.  Det følger også med erfaren reiseleder på turen dersom korpset ønsker dette.  Reiselederen samarbeider gjennom hele turen med gruppens egne ledere om ansvarsfordeling.  Den generelle ansvarsfordelingen innebærer at reiselederen tar seg av alle reisetekniske oppgaver og gruppens egne ledere passer på barna.   Ferje fra Kristiansand eller Larvik (Color Line Superspeed) kl 08.00.  Ferjen ankommer Hirtshals kl 11.15/11.45.  (Andre alternative ferjestrekninger etter det enkelte korpsets ønske.)  Vi kjører raskeste vei gjennom Danmark og inn i Tyskland.  Vi passerer Hamburg og stanser for middag på autobahn-rasteplass Hollenstedt like sørvest for Hamburg.  Meny kan gjerne vær schnitzel med salat og pommes frites, dessert og drikke til maten.  Etter middagen her, kjører det korte stykket til Bremen-området hvor vi overnatter på vandrerhjem.  Overnattingg i 3- og 4-sengs rom.  Tillegg for dobbelt- og enkeltrom på forespørsel.  Sengetøy og håndkle er inkludert.
 

2. dag, Bremen-området-Paris

Etter frokost fortsetter vi mot Paris.  Vi følger ruten som går gjennom Belgia.  Ved avreise Bremen-området kl 09.00, forventer vi ankomst Paris ca kl 18.00.  Det blir 4 overnattinger i Paris, og vi bor på Hotel Sovereign St Ouen eller annet sted etter den enkelte gruppes ønske.  Hotellet Souvereign ligger i Saint Ouen, ca 20 min kjøring nord for sentrum.  Nærmeste Metrostasjon er Maire de St. Ouen, linje 13.  Hotellet er av kategori 2 stjerner og har 104 rom og restaurant.

Middag denne dagen på hotellet etter ankomst.  Vanligvis serveres 3 retters middag med drikke. 
 

3. dag, I Paris

Vi skal være i Paris 4 hele dager.

Frokost er inkludert på hotellet alle dagene vi er i Paris.  Middag er inkludert alle dagene i Paris unntatt avreisedagen, onsdag.

Denne første formiddagen benytter vi til bysightseeing med vår lokale skandinavisktalende guide som vi møter ved Triumfbuen (eller annet sted etter avtale).  Guiden tar oss med på en 3-timers busstur gjennom byen hvor vi bl.a. kjører nedover den berømte gaten Champs Elysées til Place de la Concorde.  Guiden forteller om da Marie Antoinette ble halshugd her i 1793.  (Vi har erfart selv at dette er noe de unge musikantene synes er spennende å høre om.)  Vi kjører forbi Louvre, Pompidou-senteret, Place de la Bastille og vi skal inn en tur i Notre Dame, den berømte katedralen som ligger på en øy i Seinen. Vi kjører også gjennom ”Diana-tunnelen”, veitunnelen i sentrum av Paris der prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i 1997.  Turen avsluttes ved Eiffeltårnet hvor vi kan ta heisen opp til toppen.   Vi kan også avtale spilling i parken ved Eiffeltårnet.    Middag etter spillingen på restaurant i sentrum av byen.  Etter middagen kan vi gjerne ta en tur til Sacré Cæur-kirken for både å se den flotte kirken og utsikten over byen herfra.  Så kan vi rusle gjennom det trivelige kunstnerkvartalet bak kirken og ned bakken på baksiden av kirken hvor bussen så kan vente på oss.
 

4. dag, I Paris

Hele denne dagen kan vi benytte til et besøk i Asterix-parken som ligger nord for Paris, altså på samme side av byen som hotellet vårt.  Entré til parken er inkludert og entréen dekker alle aktivitetene inne i parken.

Middag denne dagen kan vi ha i Asterix-parken eller inne i Paris etter korpsets ønske.
 

5. dag, I Paris

Denne dagen kan vi dra på utflukt til Versailles med vår lokale guide. Slottet ligger utenfor Paris, på sørsiden av byen og vi regner ca 1 times kjøring fra hotellet, litt avhengig av trafikksituasjonen.  Vi kan få omvisning inne i dette slottet hvor Ludvig 14, Solkongen (1638-1715) holdt til.  Det er også mulig med egen entré å besøke parken foran slottet.  Middag denne dagen kan enten være en picnic ute i det fri som korpset arrangerer selv eller vanlig middag på restaurant inne i Paris.  De fleste korpsene våre i Paris har middag en av dagene på Hard Rock Café i Boulevard Montmartre.  Vinyl eller Gold meny etter korpsets ønske.  Dette er veldig populært både blant musikantene og lederne.

Det er også mulig å besøke et badeanlegg i Paris.  Aquaboulevard ligger ved motor-ringveien (Boulevard Perepherique) sørvest for sentrum nær avkjørselen til Versailles, altså rimelig sentralt.  http://www.aquaboulevard.fr  

 

6. dag,  Paris-Disneyland-nattkjøring

Etter en tidlig frokost, sjekker vi ut av hotellet og kjører med bussen ut til Disneyland som ligger utenfor Paris, på østsiden av byen.  Vi tilbringer hele dagen i Disneyland. Vi kan gjerne forespørre de ansvarlige i Disneyland om mulighetene for å spille inne i parken.  Dette kan bli en minnerik opplevelse for korpset.  Spilling i Disneyland må godkjennes på forhånd etter at det er sendt inn en videofilm av korpset.  Vi trenger litt tid på dette så det er bra om vi planlegger turen i god tid.  Om kvelden er vi så klar til avreise, og vi starter non-stop kjøringen ca kl 20.00 hvis ikke annet tidspunkt avtales.  (Korps som ikke ønsker nattkjøring kan overnatte i Paris og starte hjemreisen neste morgen.)
 

7. dag, Nattkjøring-Hirtshals-Kristiansand/Larvik-hjemsted

I løpet av natten har vi kjørt nordover gjennom Frankrike og inn i Tyskland.   Det blir lagt inn stopp underveis etter behov og i henhold til sjåførens kjøre- og hviletidsbestemmelser.  Vi passerer Bremen tidlig om morgenen og stopper på rasteplassen Hollenstedt sørvest for Hamburg hvor det blir servert frokost ca kl 07.00.  Så fortsetter vi forbi Hamburg og oppover mot Danmark.  Vi stopper nær grensen for shopping hvis det er av interesse.  Så kjører vi gjennom Jylland og stanser for å spise middag på kafé i eller nær Ålborg innen vi ankommer Hirtshals.  Alternativt kan vi ha middag på ferjen, avhengig av ferjenes avgangstid fra Hirtshals.  (Ved nattkjøring er det sjåførbytte underveis.) Vi reiser fra Hirtshals ettermiddag/kveld med Color Lines ferje Superspeed enten til Kristiansand eller Larvik.  Eventuelt annen ferjestrekning om det passer bedre.

Turen kan forlenges etter gruppens ønske.  For eksempel kan vi forlenge turen med 1 dag for å unngå nattkjøring på veien hjem.

 

 

ooOOoo

 

 

Pris for turen oppgis på forespørsel.

På alle bussturer oppnås laveste pris pr deltaker ved full utnyttelse av bussene. 

Vanlige turbusser har 45-50 seter og dobbeldekkere har ca 68 passasjerseter. 
 

 

 

skriv ut dette turforslaget