Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel/fax (+47) 38 26 50 72   Mobil 918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

 

Turforslag basert på tidligere gjennomførte turer for norske skole- og korpsgrupper.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter gruppens ønske.

 

7-8 dagers skole- eller korpstur til London og York

Fly til London (eller Liverpool) T/R.  Egen engelsk turbuss eller tog på reisen i England.

Under oppholdet i York er det utflukter til Scarborough og Manchester

 

1. dag

Avreise fra hjemsted med fly til London.  Alternativt kan man fly til Liverpool om det ikke er av intersse å legge inn besøk i London i turen.  (Ryan Air har pr høsten 2008 flyforbindelse 4 dager pr uke mellom Sandefjord og Liverpool.)  På flyplassen i London blir gruppen enten hentet av egen innleid engelsk turbuss eller reiser med tog inn til London.  Gruppen kan velge om det skal legges inn overnatting i London eller bare en bysightseeing før gruppen fortsetter nordover enten med buss eller tog.  Dette må også tilpasses ankomsttid med fly fra Norge.  Sightseeing i London foregår med buss og norsktalende lokal guide.  Vi får se byens mest kjente attraksjoner, bland annet Buckingham Palace, Parlamentsbygningen med Big Ben, Downing Street,  Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral, Tower Bridge og London Eye.  Vi kan også legge inn besøk i Vokskabinettet.   Grupper som ikke velger å legge inn overnatting i London drar nordover til York med buss eller tog.  Eventuelt overnatting underveis.

 

2. dag

Opphold i York, eventuelt reise fra London til York denne dagen.  Innkvartering på York Youth Hotel som ligger sentralt i forhold til det historiske sentrum av York, gateadressen er 11/13 Bishophill Senior.  Her skal vi bo i 5 netter.  Middag og frokost hver dag er inkludert. (f.o.m. middag ankomstdagen t.o.m. frokost avreisedagen.)  York Youth Hotell har enkel standard, så forventningene bør ikke være for høye.  Beliggenheten er imidlertid god, ungdoms-hotellet ligger ganske nær York sentrum.  Værelsene har 2, 4 og 6 senger.  Vi kan også tilby overnatting andre steder i eller i nærheten av York, f.eks. York Racecourse Center i utkanten av byen eller om man vil legge litt mer penger i overnattingen, kan vi tilby hoteller av høyere standard inne i byen.

 

3., 4., 5. og 6.  dag

Opphold i York. 

Bussen er til disposisjon for utflukter uten tillegg i prisen under hele oppholdet i England.  

Forslag til program for oppholdet i York

Vil man bade, så ligger Barbican baths and leisure centre kun 10 min gange fra York Youth Hotel.

Det er mye å se i sentrum av York.  De største attraksjonene er katedralen, bymuren,  den gamle bebyggelsen i området ved Shambles som er Yorks mest berømte gate.  Jorvik Viking Centre er også en stor attraksjon.  Her reiser vi i en liten vogn inn i en vikinglandsby på 900-tallet. www.vikingjorvik.com

 Utflukt til Manchester.

Avstand fra York ca 100 km.  Vi kan forhåndsreservere besøk på Manchester Fotballstadion   Det blir omvisning på stadion og et besøk i muséet.  Varighet ca 70 min.  Deretter kan man vandre rundt og vanlig bruk av tid her er 2,5 timer.  Entré.

 

I Manchester er det også et stort shoppingsenter som heter Trafford Center.  Dette senteret er også åpnet på søndager fra kl 12.00 til kl 18.00.

 

Musikal-forestilling i Manchester:  Kontakt Turop Norge for nærmere informasjon.

 

I området mellom York og Manchester ligger slottet Skipton Castle.  Oversikt over andre slott finner man på internett.  Søk via Storbritannias hjemmeside www.visitbritain.com/no eller kontakt Turop Norge for nærmere informasjon.

 

Scarborough

Avstand fra York ca 60 km.  En annen dag foreslår vi dagstur til Scarborough som ligger ved kysten, øst for York.  I Scarborough er det en stor utendørs vannpark, ”Atlantis Outdoor Waterpark”. www.scarboroughbc.gov.uk/content/leisure_services/pools/scarborough_atlantis.html

Scarborough er en typisk sommer-ferieby som man avgjort har størst utbytte av å besøke på dager med godt vær.  Dette er en forholdsvis liten by, og ungdommene bør kunne gå rundt her på egen hånd i noenlunde trygge forhold.

Det er god informasjon om tilbudet i Scarborough på internett, på hjemmesiden til Yorkshire´s Coast & Country, www.ycc.org.com

 

For oppholdet i York og for turen til Manchester og for regionen ellers, er det god informasjon på internett:  Det Bristiske Turistkontor sin hjemmeside har adressen www.visitbritain.com  På denne siden finner man bl.a. en oversikt over temaparker. 

           

7. dag

Etter frokost er det avreise fra York.  Turen går tilbake til London (eventuelt overnatting i London) før gruppen reiser tilbake til Norge med fly fra London.

 

8. dag

Ankomst hjemsted for grupper som velger å legge det opp som en 8-dagers tur.

  

 

ooOOoo

 

 

Pris for denne turen avhenger i stor grad av den flypris som oppnås for gruppen.  Flyprisene varierer ganske mye, avhengig av utreisested i Norge og hvilket flyselskap vi benytter.  Tidspunkt for reisen har også stor betydning for prisen.

Prisantydning kr 5000 pr person.

 

Vi gjør spesielt oppmerksom på at vi kun oppgir ca-priser basert på tidligere gjennomførte turer.  Endelig pris oppgis ved bestilling.  Se våre generelle avtalevilkår for gruppereiser om rett til fri avbestilling dersom endelig pris avviker mer enn 5 % fra oppgitt ca-pris.

 

Prisene ovenfor er basert på vanlig enkeltdekker buss med inntil ca 50 sitteplasser.

Det kan også skaffes dobbeldekker med inntil ca 68 sitteplasser. 

 

Prisene gjelder for deltakere under 16 år avreisedagen.

 

 

I prisen har vi lagt inn frokost og middag hver dag under oppholdet i York, f.o.m. middag ankomstdagen  t.o.m. frokost avreisedagen i York (Ingen måltider i London er lagt inn, men dette tipasser vi den enkelte gruppe.).

 

Turop Norge AS er teknisk arrangør.  Selskapets generelle avtalevilkår er tilpasset bestemmelsene i lov om pakkereiser av 25. august 1995 nr 57, og gir kunden minimum samme rettigheter som framgår av loven.  Turop Norge AS har stilt de nødvendige garantier overfor Reisegarantifondet.

 

Våre generelle avtalevilkår for gruppereiser er tilgjengelige på vår internettside  www.turop.no.

Avtalevilkårene oversendes også den enkelte gruppe senest ved bestilling

 

Forbehold mot prisendringer utenfor egen kontroll.

 

 

 

skriv ut dette turforslaget