Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel/fax (+47) 38 26 50 72   Mobil 918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

 

Vi har de senere år arrangert ganske mange København/Danmarks-turer for skolekorps. 
Klikk her for turprogram på noen av disse.

 

Turforslag basert på tidligere gjennomførte turer.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter korpsets ønske.

 

 

Korpstur til København

5-7 dagers tur med buss

Turens varighet og innhold kan tilpasses korpsets ønske. 

1. dag

Avreise fra hjemsted om morgenen.  Vi benytter en god turistbuss fra anerkjent selskap med erfaren tursjåfør.  Bussen har utstyr for servering av varm og kald drikke.  De fleste bussene har også video og selvsagt musikkanlegg med CD-spiller.  Vi kan ha med norsk reiseleder på turen dersom gruppen ønsker dette, men mange korps klarer seg bra med sine egne ledere da vi som reisearrangør har ordnet alle viktige detaljer i forkant av turen.  Grupper fra Østlandet kan kjøre gjennom Sverige og over Øresundsbroen eller med ferje fra Helsingborg til Helsingør.  Om korpset velger denne reiseruten, kan vi legge inn dagens middag på Sundkroen i Helsingør.  Vi kan også legge opp turen med DFDS sin ferje mellom Oslo og København, en eller begge veier.  Dette passer bra for korps som kommer nordfra, og ved for eksempel avreise Trøndelag tidlig morgen, kan vi ta ferjen fra Oslo kl 17.00.  Denne ferjen er framme i København neste morgen kl 09.30.  Korps fra Sørlandet og Vestlandet kan ta ferje enten fra Kristiansand til Hirtshals eller fra Bergen-Stavanger til Hirtshals.  Korps fra Østlandet kan ta ferjen fra Larvik til Hirtshals.  Ved ankomst Nord-Jylland, kjører vi videre til Århus hvor vi tar ny ferje ( for eksempel kl 15.30) over til Kalundborg på Sjælland.  Ferjeturen tar 2,5 timer.  Vi kan spise middag om bord i skipets restaurant.  Fra Kalundborg er det ca 1,5 timers kjøring inn til København hvor vi beregner ankomst på vandrerhjemmet ca kl 19.30.  Vi kan bo på Amager Vandrerhjem som ligger nær sentrum av København.  Vandrerhjemmet er det største i København med over 500 sengeplasser og ligger i naturskjønne grønne omgivelser.  Det er utendørs anlegg med basketnett, bordtennis og fotballbane.  Innvendig er det oppholdsrom med TV.  Deltakerne blir fordelt på 2/3/4 og 5-sengs rom etter nærmere avtale.  Det er også andre vandrerhjem i København.  Det nyeste heter Copenhagen City Vandrerhjem og ligger i en høyblokk midt i sentrum av København.   Vi kan gjerne benytte dette vandrerhjemmet om korpset ønsker det, det ligger veldig sentralt, men har ikke uteareal skjermet for trafikk slik som på Amager.  Frokost og middag er inkludert alle dager vi bor i København.  Middagen kan vi enten spise på vandrerhjemmet eller på kafé/restaurant ute i byen etter korpsets ønske. 

 

2. dag

Opphold i København.  Formiddagen kan benyttes til en bysightseeing med lokal guide om korpset ønsker det.  Turop hjelper gjerne til med å avtale spilling i sentrum av København, for eksempel på ”Strøget” mellom kl 14.00 og 15.00.  Vi har på tidligere korpsturer arrangert spilling på Amagertorv ved ”Storkespringvandet”, på Christianhavns Torv, på Rådhuspladsen og andre steder.  Spillested må gjerne avtales i god tid da det er ”mange om beinet”.  Eventuelt kan vi forespørre den norske sjømannskirken i København om mulighetene for et lite spilleoppdrag der.  Dette passer for korps som er i København på søndager og vi kan da få spilleavtale i Sjømannskirken ved kirkekaffen.  Kanskje får vi da gratis grøt og saft på kirken som honorar for spillingen.  Det er også mulig å avtale spilling inne i Tivoli, se mer om dette under 4. dag nedenfor.  Etter spillingen kan korpset spise et varmt måltid på for eksempel Jensens Bøfhus eller på annen restaurant, vi samarbeider bl.a. med en restaurant som serverer en prisgunstig middagsbuffet.  Dagen for øvrig kan benyttes til å rusle rundt i byen og gjerne shoppe litt på Strøget, den kjente gågaten som strekker seg fra Rådhusplassen til Kongens Nytorv i sentrum av byen.  Kanskje også en tur opp i toppen av Rundetårn hvor det er fin utsikt over byen.

 

3. dag

Opphold i København.  Eventuelt kan gruppen denne dagen besøke det populære Experimentarium.  

Se på internett: http://www.experimentarium.dk   Experimentarium ligger i Hellerup i utkanten av København.  Dagen ellers kan gjerne benyttes til bading om været tillater det.  Det er utendørs bademuligheter ved sjøen nær København.  Det er et innendørs badeanlegg sentralt i København.  Se om DGI-byens badeland, det såkalte Vandkulturhuset på internett: http://www.dgi-byen.dk
 

 4. dag

Opphold i København.  Formiddagen er til disposisjon.  Om ettermiddagen og utover kvelden kan vi besøke Tivoli.  Sammen med entreen til selve Tivoli, får musikantene et turpass som dekker entré til de fleste aktivitetene inne i parken. (Voksne ledere får kun entré – ikke turpass.)  Det er også mulig å få avtalt spilling inne i Tivoli, men det forutsetter godkjenning etter at vi har sendt inn en videopresentasjon av korpset. Vår erfaring med Tivoli de senere år er at terskelen her er noe høy for å slippe til.

Middag denne dagen i Tivoli kan gjerne legges til Hard Rock Café.  HRC har hovedinngangen fra Vesterbrogade utenfor Tivoli, men vi kan avtale å slippe inn fra Tivolisiden og så kan vi gå tilbake til Tivoli etter måltidet her.  Måltidet på HRC er populært både blant musikanter og ledere!

 

5. dag

Etter frokost sjekker vi ut av vandrerhjemmet og starter hjemreisen.  Vi følger samme reiserute hjem som på vei ned til København, alternativt kan vi lage en rundreise hvor vi kjører gjennom Sverige den ene veien og over Jylland den andre veien.

 

For grupper som ønsker det, kan vi i stedet legge turen om Fyn med overnatting i Odense og besøk i H.C. Andersens hus.  Så kan vi neste dag (6. dag) kjøre videre over på Jylland og enten reise hjem denne dagen eller ta en ny overnatting i Jylland og kanskje også besøke Legoland og/eller Randers Regnskov.  Turen kan da utvides til en 6-7 dagers tur slik det enkelte korpset ønsker det. (Noen grupper har også lagt inn en liten svipptur til Flensburg, like over grensen til Tyskland.)  På ferjen hjem til Norge kan vi kan legge inn en ”sommerbuffet” på ferjen som et finere avslutningsmåltid.

 

 

ooOOoo

 

Turen prises i forskjellige alternativer:

 

Alternativ A   Korps fra Østlandet som kjører gjennom Sverige begge veier

 

Alternativ B   Korps Fra Sørlandet som reiser med ferje fra/til Kristiansand

 

Alternativ C   Korps fra Vestlandet som reiser med ferje fra/til Vestlandet

(Bergen eller Stavanger)

 

Alternativ A, B og C er basert på 5 dagers tur

 

Alle mulige andre alternativer på forespørsel


Alle pristilbud oppgis ved henvendelse til Turop Norge

 

På alle bussturer oppnås laveste pris pr deltaker ved full utnyttelse av bussene. 

Vanlige turbusser har 45-50 seter og dobbeldekkere har ca 68 passasjerseter. 
 

 

skriv ut dette turforslaget