Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel/fax (+47) 38 26 50 72   Mobil 918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

 

Turforslag basert på tidligere gjennomførte turer.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter korpsets ønske.

Skoletur til København

5-7 dagers tur med buss fra Sør-Norge

Turens varighet og innhold kan tilpasses gruppens ønske. 

1. dag

Avreise fra hjemsted om morgenen.  Vi benytter en god turistbuss fra anerkjent selskap med erfaren  tursjåfør.  Bussen har utstyr for servering av varm og kald drikke.  De fleste bussene har også video og selvsagt musikkanlegg med CD og/eller kassettspiller.  Det er norsk reiseleder med på turen dersom gruppen ønsker dette.  Reiseleder er ansvarlig for alle reisetekniske detaljer i nært samarbeid med lederne i gruppen.  Vi reiser med MS Silvia Ana fra Kristiansand kl 08.00 og ankommer Hirtshals kl 10.30. (Flere alternative ferjer, bl.a. Fjord Line, Masterferries, Kystlink.) Vi kjører videre til Århus hvor vi tar ny ferje kl 15.30 over til Kalundborg på Sjælland.  Ferjeturen tar 2,5 timer.  Vi spiser middag om bord i skipets restaurant hvor det er reservert plass for gruppen til kl 16.00.  Fra Kalundborg er det ca 1,5 timers kjøring inn til København hvor vi beregner ankomst på vandrerhjemmet ca kl 19.30.  Vi kan bo på Copenhagen Danhostel Amager som ligger nær sentrum av København.  Vandrerhjemmet er det største i København med over 500 sengeplasser og ligger i naturskjønne grønne omgivelser.  Det er utendørs anlegg med basketnett, bordtennis og fotballbane.  Innvendig er det oppholdsrom med TV.  Deltakerne blir fordelt på 2/3/4 og 5-sengs rom etter nærmere avtale.  Det er også 2 andre vandrerhjem i København.  Det nyeste heter Copenhagen City Vandrerhjem og ligger i DGI-byen, midt i sentrum av København.  Vi kan gjerne benytte dette vandrerhjemmet midt i sentrum om gruppen ønsker det.  Frokost og middag er inkludert alle dager vi bor i København.  Middagen kan vi enten spise på vandrerhjemmet eller på kafé/restaurant ute i byen etter gruppens ønske. 

 

2. dag

Opphold i København.  Formiddagen kan benyttes til en bysightseeing med lokal guide om gruppen  ønsker det. Ettermiddagen kan gjerne benyttes til å gjøres seg mer kjent i byen, for eksempel en rusletur gjennom ”Strøget” som er byens populære shopping og gågate som strekker seg fra Rådhusplassen til Kongens Nytorv i sentrum av byen.  Kanskje også en tur opp i toppen av Rundetårn hvor det er fin utsikt over byen.  Inne i dette tårnet slynger det seg en 209 m lang vei opp til toppen og da den russiske tsaren Peter den Store (1672-1725)  besøkte tårnet i år 1716, red han opp på hest mens hans kone Katarina kom etter i en hestetrukket vogn!  Vi kan gjerne legge inn i turprogrammet et varmt måltid på restaurant Pasta Basta i Valkendorfsgade 22.  Ønsker gruppen å legge inn litt historiefag i turprogrammet, foreslår vi gjerne et besøk på Rosenborg Slott omkring temaet dansk-norsk historie og Kong Christian Quart. (Det var han som grunnla Kristiansand.)

 

3. dag

Opphold i København.  Eventuelt kan gruppen denne dagen besøke det populære Experimentarium.  

Se på internett: http://www.experimentarium.dk  Det er restaurant i Experimentarium, så dagens middag kan gjerne være her.  Experimentarium ligger i Hellerup i utkanten av København.  Dagen ellers kan gjerne benyttes til bading om været tillater det.  Det er utendørs bademuligheter ved sjøen nær København.  Angående muligheter for bading i og ved København, se bl.a. om DGI-byens badeland på internett: http://www.dgi-byen.dk/index1.php

 

4. dag

Opphold i København.  Formiddagen er til disposisjon.  Om ettermiddagen foreslår vi et besøk i Tivoli.  Tivoli som ligger midt i sentrum av byen, ble grunnlagt i 1843 og regnes som sommer-Københavns desidert største attraksjon.  Gruppen kan gjerne spise middag på en av restaurantene inne i Tivoli.  Meny kan for eksempel være pizza, dessert og et glass brus på italiensk restaurant eller kylling med nudler, grønnsaker, liten isdessert og et glass brus på Restaurant Wagamama.

 

5. dag

Etter frokost sjekker vi ut av vandrerhjemmet og starter hjemreisen.  Vi tar ferjen fra Kalundborg

kl 12.00 over til Århus hvor vi ankommer kl 14.30.  Etter ankomst Århus, kjører vi nordover mot Hirtshals for å ta kveldsferjen tilbake til Kristiansand.

 

For grupper som ønsker det, kan vi i stedet legge turen om Fyn med overnatting i Odense og besøk i H.C. Andersens hus.  Så kan vi neste dag (6. dag) kjøre videre over på Jylland og enten reise hjem denne dagen eller ta en ny overnatting i Jylland og kanskje også besøke Legoland.  Turen kan da utvides til en 6-7 dagers tur slik det enkelte gruppen ønsker det. (Noen grupper har også lagt inn en liten svipptur til Flensburg, like over grensen til Tyskland.)  På ferjen hjem til Norge kan vi legge inn en ”sommerbuffet” på ferjen som et finere avslutningsmåltid.

 

 

ooOOoo

 

skriv ut dette turforslaget