Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel (+47) 38 26 50 72 eller 918 64 938 

Fax (+47) 38 26 50 98

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

Sist endret: 28.09.2007

 

England og Irland

10 dagers busstur med ferje til Newcastle

Denne innholdsrike turen tar oss først til York med den storslagne katedralen.  Videre til Shrewsbury, Ironbridge og Ludlow.  Turen går så videre gjennom Wales og over Irskesjøen til Irlands hovedstad Dublin.  Her får vi oppleve både hovedstaden og litt av omgivelsene utenfor byen.  Vi returnerer til England igjen og reiser via Carlisle tilbake til Newcastle og hjem.

 

1. dag, avreise fra hjemsted - ombord i ferjen

Avreise fra hjemsted.  Avreisetid er tilpasset DFDS sin ferje fra Bergen, Haugesund eller Stavanger til Newcastle. Lugar er inkludert. (For seniorgrupper har vi doble lugarer med 2 gulvsenger.  Tillegg for enkeltlugar.)  Under overfarten har vi god buffetmiddag og buffetfrokost inkludert. 

2. dag, ankomst Newcastle - York.  Ca 150 km kjøring

Frokost ombord før ankomst Newcastle.  Bussen kjører oss det korte stykket til York.  Katedralen i York er viden kjent.  Byen har også en utrolig konsentrasjon av middelalderarkitektur og flere muséer enn vi rekker over på en dag.  Jorvik Viking Center har nok spesiell interesse for oss nordmenn.  Bykjernen er best å utforske til fots, for her er mange trange gågater.  Vi skal på bysightseeing med lokal guide.  Overnatting på Hotel Lady Ann Middleton´s i sentrum av York, eller tilsvarende hotell.  Middag.

3. dag, York - Shrewsbury.  Ca 230 km kjøring

Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører sørover.  Avstandene i England er ikke så veldig store, og vi har en forholdsvis kort dagsetappe foran oss.  På vei sørvestover, sneier vi innom Peak District National Park og stanser for et besøk i Chatsworth.  Devonshire-hertugens herresete fra 1707 er et av de peneste i hele England.  Det er anledning til å komme inn i bygningene, men for mange vil selve parken være høydepunktet. Det passer også å spise dagens lunsj her.  Ut på ettermiddagen ender vi opp i Shrewsbury.  Overnatting på trivelige Lions Hotel.  Dette er et hotell med atmosfære som ligger sentralt i denne lille byen som gjerne kan utforskes til fots fra hotellet.  Middag.

4. dag, i Shrewsbury med utflukt til Ironbridge og Ludlow

Opphold i Shrewsbury.  Vi benytter dagen til en interessant utflukt.  Vi reiser først til den lille byen Ironbridge.  Vi er nå i et område som omtales som den industrielle revolusjons vugge.  I året 1709 smeltet man her den første jernmalmen med koks i stedet for med trekull.  Derved la man grunnlaget for masseproduksjon av jern.  Selve broen Iron Bridge fra 1779 er fortsatt intakt og var verdens første jernkonstruksjon i sitt slag.  Her finner vi også Ironbridge Gorge Museum som gir et levende inntrykk av hvordan larmen og røyken fra de store jernverkene og andre virksomheter preget dette området i gamle dager.

Etter besøket i Ironbridge, kjører vi videre til Ludlow, omtalt som Englands mest perfekte innlandsby. Byen ligger på toppen av en ås, og gatene sprer seg elegant utover fra den eldgamle Torghallen.  I skråningen opp mot toppen ligger bindingsverkshusene fra tudortiden og teglsteinsfasadene fra 1600-1800-tallet side om side.  På toppen av åsen ligger Ludlow Castle, grunnlagt i 1085 og reist for å motstå angrep fra walisere og normannere.

Vi får god tid til å se oss om her, og vi kan spise dagens lunsj her, før vi om ettermiddagen returnerer til Shrewsbury.  Middag på hotellet.

5. dag, Shrewsbury - Holyhead - Dublin.  Ca 160 km kjøring

Etter frokost kjører vi nordvestover til Holyhead hvor vi tar ettermiddagsferjen over Irskesjøen til Dublin.  Turen over Irskesjøen tar 3,5 timer med konvensjonell ferje og noe raskere med hurtigferje.  Vel framme i Dublin kjører vi i land og tar inn på hotell Regency eller tilsvarende hotell, sentralt i Dublin.  Middag på hotellet etter at vi har sjekket inn.

6. og 7. dag, i Dublin

Opphold i Dublin. Dublin er en gammel by, grunnlagt av Olav den Hvite i 871 her hvor Liffey-elven dannet en mudret, svart oppdemning, Dubh Linn på gælisk.  Vi vil arrangere utflukter med lokal guide, både i Dublin og i omegn, og vi får se byens og områdets mest kjente attraksjoner.  Et pub-besøk vil vel noen sette pris på.  Her er flere berømte puber som både serverer drikke og god mat.  Hvis interesse, kan det arrangeres en middag på trivelig restaurant med levende irsk musikk.  Det kan også arrangeres besøk på det berømte Guinness-bryggeriet og på The Irish Whiskey Corner.  Middag og frokost er inkludert hver dag.  Vi vil også sette av tid for litt shopping på egen hånd, eller bare for å rusle rundt og nyte ferielivet.

8. dag, Dublin – Holyhead - Lake District - Carlisle.  Ca 350 km kjøring

Etter frokost er vi klare for å dra tilbake til England og vi tar morgenferjen over til Holyhead.  Vi kjører så videre nordover og tar en sving innom Lake District med et kort stopp i Windermere.   Herfra kjører vi gjennom et pent landskap i retning Penrith og snart ender vi opp i Carlisle hvor vi stanser for middag og overnatting på Swallow Hotel eller tilsvarende.

9. dag, Carlisle-Newcastle - ombord.  Ca 100 km kjøring

Etter frokost kjører vi videre østover og kommer innom Hadrians mur på veien mot Newcastle.  Avhengig av ferjens avgangstid, får vi tid til litt shopping innen vi går om bord. Lugar som på utreisen.  Stor middagsbuffet serveres om kvelden.

10. dag, ankomst hjemsted

Frokost om bord.  Ankomst med ilandstigning i enten Stavanger, Haugesund eller Bergen.  Vi kjører tilbake til hjemsted hvor turen avsluttes.

 

 

Grupper som ikke har behov for buss i Norge kan ha engelsk buss fra/til kaien i Newcastle.  Dette kan gi en lavere turpris.

 

 

ooOOoo

 

skriv ut dette turforslaget