Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel (+47) 38 26 50 72 eller 918 64 938 

Fax (+47) 38 26 50 98

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

Sist endret: 15.10.2007

 

 Turforslag, ajour pr oktober 2007

4 dagers skoletur til Bø i Telemark
Turen kan forkortes og forlenges etter gruppens ønske

Avreise fra Vestlandet eller Sørlandet.

Avreise fra andre steder på forespørsel

1. dag:

Avreise fra hjemstedet til avtalt tid. Grupper fra Rogaland kan kjøre gjennom Hunnedalen og over høgfjellet fra Suleskar til Brokke i Setesdal.  Videre til Dalen, Høydalsmo og langs Haukeliveien til Seljord. Herfra følger vi riksvei 36 langs Seljordsvatnet til Bø i Telemark.  Grupper fra Sørlandet kan kjøre E-18 til Porsgrunn og videre riksvei 36 forbi Skien og Ulefoss. 

Det er flere boalternativer i Bø og omegn. 

Et rimelig alternativ er  Jønnbu leirskule, 750 m.o.h. på Lifjell, 15 km fra Bø.  Andre alternativer er Lifjellstua,  Norsjø Vandrerhjem på Akkerhaugen og mange flere.    Vi kan gi tilbud både alle steder som har plass for skolegruppen den aktuelle perioden.

2. og 3. dag:

Under oppholdet  er det mange aktiviteter å velge mellom:

Når været er bra, vil nok de fleste velge å tilbringe en hel dag i Bø Sommarland.  Når entré er betalt er alt fritt inne i parken.  Det store badeanlegget i Bø Sommarland er veldig populært.

Når været er dårlig er det også et mindre innendørs badeanlegg i Bø sentrum som kan benyttes.

Under oppholdet kan vi foreslå følgende spennende utflukter:

Tur til Kongsberg med besøk inne i sølvgruvene.  Vi reiser inn i gruvene med minitog og det er guide med som forteller gruvenes historie.  (Husk varme klær, det er kaldt inne i gruvene.)

Tur på Telemarkskanalen.  Båttur gjennom slusene mellom Lunde og Ulefoss gir et fint og spennende inntrykk av Telemarkskanalen som er farbar fra Skien helt opp til Dalen. En alternativ strekning er Lunde-Dalen som for eksempel kan legges inn på hjemreisedagen. (Forbehold om rutetider.)

Rundtur Notodden-Rjukan-Gaustatoppen-Tuddal-Heddal.   Turen går via Notodden, langs vestsiden av Tinnsjøen på den nye veien til Rjukan.  Her kan legges inn besøk på Vemork (Industriarbeidermuseum og Tungtvannsutstillingen) og tur med Krossobanen.  Videre på høgfjellsveien over Gausta. Høyeste punkt på veien er 1275 m.  Fra parkeringsplassen er det ca 2 timers fottur opp til Gaustatoppen, 1881 m.  

I Tuddal er det bygdemuseum og i Heddal ligger Norges største gjenværende stavkirke.

Dressin-tur på den nedlagte Nummedalsbanen. Det er mulig å sykle med dressiner  på strekningen Veggli-Rødberg (30 km)  Veggli ligger ved roksvei 40 gjennom Nummedal, nordover fra Kongsberg.  Det er et stykke kjøring fra Bø, så passer kanskje best i forbindelse med gjennomreise eller overnatting i området.

4. dag:

Etter frokost reiser vi tilbake til hjemstedet.  Turen kan legges over Haukeli-Røldal-Ryfylke eller  Haukeli-Røldal-Åkrafjorden-Bokn-Rennfast som alternativ til å følge samme vei som på bortreisen.  Det blir da tillegg for ferje/bompenger.  Det kan eventuelt legges inn besøk underveis i Røldal stavkirke.  Legger vi reisen gjennom Ryfylke, kan vi stoppe i laksestudioet i Sand.

 

Dersom vi velger å kjøre hjem over Brokke-Suleskar, kan det f. eks. legges inn besøk underveis på ett eller flere av følgende steder:  Lårdal bygdemuseum,  Eidsborg stavkirke,  Dalen Hotel (spesiell gammel trebygning, også kjent fra den perioden Åge Samuelsen var eier), Anne Grimdalen-muséet i Skafså og Sylvartun i Setesdalen.   På turen forbi Dalen kjører vi forbi flotte utsiktspunkter.

 

ooOOoo

 

 

Grupper fra Vestlandet og Sørlandet

Ca-priser gjeldende for år 2008:

 

Pris for turen som beskrevet, 4 dager:

                                              

Ved 25 - 29 deltakere             kr 1.900

Ved 30 - 34 deltakere             kr 1.800         

Ved 35 - 39 deltakere             kr 1.700

Ved 40 - 49 deltakere             kr 1.600

 

Hjemmehørende annet sted enn Vestlandet/Sørlandet? Vi lager tur uansett hvor gruppen kommer fra.

Kontakt oss for tilbud.

 

Prisen inkluderer reisen i egen innleid turistbuss av kategori helturist.  Det benyttes kun busser og erfarne tursjåfører fra anerkjente selskaper.  Opphold på valgt overnattingssted med frokost inkludert.  Ledere plasseres på egne rom etter nærmere avtale.

 

Bussen er til disposisjon på hele turen for alle utflukter uten tillegg i prisen.  Utfluktsprogrammet må være avtalt på forhånd med Turop Norge AS.  All bruk av bussen må være tilpasset kjøre- og hviletidsbestemmelsene som gjelder for yrkessjåfører.

Utgifter til entréer og annet på utflukter kommer i tillegg. 

Vær obs på at i de oppgitte ca-priser ovenfor er kun frokost inkludert.  De fleste gruppene velger å inkluderer flere måltider.  Dette ordner vi slik gruppen ønsker det.

På turer hvor det inngår ferjestrekninger, vil pris for ferje komme i tillegg.

 

De oppgitte prisene gjelder uten frie ledere.  Da antall ledere varierer en del, og ikke alle grupper ønsker innkalkulert frie ledere (for å holde deltakerprisen lav og i tilfeller hvor lederes reisekostnad dekkes av skolen), har vi valgt å oppgi prisene på denne måten.  Den enkelte gruppe kan få oppgitt pris inkludert ønsket antall frie ledere. 

 

Ved overnatting på vandrerhjem må sengesett, håndklær og såpestykke medbringes hjemmefra,  eventuelt leies på stedet mot et tillegg.

Sovepose er av hygieniske årsaker ikke tillatt på vandrerhjem.

 

Turop Norge AS er teknisk arrangør.  Selskapets generelle avtalevilkår er tilpasset bestemmelsene i lov om pakkereiser av 25. august 1995 nr 57, og gir kunden minimum samme rettigheter som framgår av loven.  Turop Norge AS har stilt de nødvendige garantier overfor Reisegarantifondet.

 

Våre generelle avtalevilkår for gruppereiser ligger på nettsiden vår, www.turop.no. 

Klikk på Reisevilkår grupper nederst i skjermbildet.

Vilkårene kan også oversendes på anmodning.