Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel/fax (+47) 38 26 50 72   Mobil 918 64 938 

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

 

Turforslag basert på tidligere gjennomførte turer.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter korpsets ønske.

 

7 dagers tur til Berlin for skolemusikkorps

 

1. dag

Avreise fra hjemsted om morgenen.  Vi benytter en god turistbuss fra anerkjent selskap med erfaren  tursjåfør.  Bussen har utstyr for servering av varm og kald drikke.  De fleste bussene har også video og selvsagt musikkanlegg med CD og/eller kassettspiller.  Det er norsk reiseleder med på turen  dersom gruppen ønsker dette.  Reiseleder er ansvarlig for alle reisetekniske detaljer i nært samarbeid med lederne i korpset.  Avhengig av hvor korpset er hjemmehørende i Norge, reiser vi med ferje fra Oslo, Larvik, Langesund, Kristiansand eller en av Vestlandsbyene.   Korps fra Østlandet kan også kjøre gjennom Sverige.   Velger vi å kjøre gjennom Jylland, kan vi legge turens første overnatting til Vollerup Vandrerhjem utenfor Sønderborg.  Byen Sønderborg ligger på øya Als kun 30 km nord for grensen til Tyskland.  Øya Als er forbundet med bro til fastlandet.  Sengesett og håndkle må tas med hjemmefra eller leies på stedet for DKK 50 pr sett.  Vi spiser middag på vandrerhjemmet om kvelden.

 

2. dag

Frokost på vandrerhjemmet.  Vi tilbringer hele dagen i Sønderborg, og for grupper som reiser i slutten av juni, er det mulighet for å avtale at korpset deltar i et opptog i forbindelse med en Ringrider-fest som arrangeres i Sønderborg.  Ringridersporten har lang tradisjon i denne delen av Danmark, og det arrangementet som korpset kan delta i, er et arrangement med ganske stor publikumtilstrømming.  Opptoget finner sted på dagtid, og vi returnerer til vandrerhjemmet om ettermiddagen.  I hagen på Vollerup Vandrerhjem blir det tent en stor grill, og dagens middag blir servert her kl 18.00.  Det blir servert kjøtt/pølser/karbonader som man griller selv og som tilbehør kan man servere seg selv fra buffet med potetsalat, grønn salat og brød.  Kanskje passer det også å feire St. Hans her.  Det store St. Hansbålet tennes kl 21.30 i byparken ved slottet i Augustenborg,  2-3 km fra vandrerhjemmet.  Spilling ved St. Hansbålet kan avtales.

 

3. dag

Frokost på vandrerhjemmet.  (Vi kan avtale med vandrerhjemmet om å få smøre nistepakke ved frokostbordet.)   Vi kjører over grensen til Tyskland og videre forbi Hamburg og fram til Heide Park som ligger ved Soltau mellom Hamburg og Hannover.  Vi regner med å være framme ca kl 11.00.  Vi tilbringer dagen her.  Entré til Heide Park er inkludert.  Kl 17.00 drar vi videre mot Berlin.  Vi kjører motorveien om Hannover, og vi må akseptere sen ankomst Berlin siden vi har brukt mye tid i Heide Park.  Avhengig av hvor i Berlin vi skal bo, er det realistisk å legge til grunn ankomst omkring kl 23.00.  Hvis det ikke er aktuelt å legge turen om Heide Park, er vi framme i Berlin mye tidligere.  Vi kan da gjerne ha stopp i Hamburg og gjerne ta en båttur gjennom havneområdet.   Et av våre alternativer for overnatting i Berlin er Pension Helenenau og ligger nord-øst for Berlin sentrum.  Stedet ligger ganske isolert fra annen bebyggelse og egner seg godt for leirskoleaktiviteter.  Vi blir fordelt på 2-, 3- og 4-sengs værelser.  

Det kan serveres middag på overnattingsstedet vårt etter ankomst dersom gruppen ønsker det.  Alternativt kan vi spise i Heide Park for så å gå til sengs snarest etter ankomst Berlin etter en lang og slitsom dag.  Grupper som ønske annen overnatting i Berlin, kan for eksempel velge vandrerhjemmet sentralt i Berlin eller et av våre mange hotellalternativer i ulike prisklasser.

 

4., 5. og 6. dag

Under oppholdet i Berlin er frokost, nistepakke og middag inkludert alle dager.

Vi tilbringer 3 hele dager i Berlin-området.  Frokost serveres disse dagene kl 08.00 og middag kl 19.00.

Den første dagen benytter vi til en sightseeingtur i Berlin med Lena, vår lokale svensktalende guide.  Vi møter guiden vår på Alexanderplatz og hun viser oss mange av byens mest kjente severdigheter.  Vi ser rester av den gamle muren enkelte steder hvor denne er bevart som minne fra tidsrommet 1961-1989 da byen var delt i to.  Vi kjører gjennom den vestlige og østlige bydelen og vi besøker det interessante Murmuséet i Friedrichstrasse. (entré er inkludert).   Her lå den gamle grenseovergangen ”Checkpoint Charlie”.  På vår tur gjennom Berlin vil vi også få se Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen og ruinene av Kaiser Wilhelm Gedechtniskirche. som står som et minnesmerke over bombingen av Berlin under 2. verdenskrig.  På byturen vår kjører vi på den berømte ”Unter den Linden” og på den eksklusive ”Kurfürstendamm”.  Kurfürstendamm, som før krigen lå i utkanten av sentrum, var hovedgaten i Vest-Berlin i den perioden Berlin var delt.

Hvis interesse, kan vi også ta en tur opp i det høye fjernsynstårnet på Alexanderplatz i sentrum av tidligere Øst-Berlin etter at vi har forlatt guiden vår.  (Heis-billett er ikke inkludert.)  På klare dager er det herfra en flott utsikt over byen. 

Neste dag benytter vi til en tur til Sachsenhausen som ligger like nord for Berlin.  Også på denne turen har vi Lena med som vår lokale guide.  I Sachsenhausen ligger den tidligere konsentrasjons-leiren hvor 2450 nordmenn satt fengslet under 2. verdenskrig.  Vi besøker det gamle leirområdet hvor vår guide forteller om hvordan det var her under krigen.  Omvisningen inne i leirområdet varer ca 2 timer.  0m ettermiddagen kan vi dra inn til sentrum av Berlin hvor vi kan avtale spilleoppdrag.

Neste dag benytter vi til en tur til Potsdam som ligger like sør for Berlin.  Potsdam er kjent for sine 2 slott, Cecilienhof hvor Potsdam-konferansen fant sted sommeren 1945.  Her møttes Churchill, Stalin og Truman for å avgjøre Tysklands skjebne etter at krigen var avsluttet.

Det andre, og mest imponerende slottet, er Sanssouci, og var prøyserkongen Fredrik den Stores sommerresidens.  Vi kan bl.a. besøke den flotte parken foran slottet. 

Avhengig av hvor lang tid vi benytter på utfluktene disse 3 dagene, vil ettermiddagene være fri. 

Det er 5 større badeanlegg i og rundt Berlin.  Grupper som vil benytte en hel dag til badeaktiviteter, kan besøke Tropical Island ca 60 km kjøring utenfor sentrum.  Dette nye anlegget får de fleste andre badeanlegg til å blekne.  http://www.tropical-islands.de  

(Entré til badeanlegg er ikke inkludert.)

 

7. dag

Etter en tidlig frokost er det tid for å kjøre nordover igjen.  Ved tidlig avreise fra Berlin, er det mulig å rekke ferje fra Hirtshals eller Hanstholm som er i Kristiansand i løpet av kvelden.  Alternativt kan vi ha overnatting underveis (gjerne på nattferje hvis det passer) og så være hjemme i Norge i løpet av 8. dag.

 

ooOOoo

 

 

Turen prises i forskjellige alternativer:

 

Alternativ A   Korps fra Østlandet som kjører gjennom Sverige begge veier med ferje Trelleborg-
Sassnitz og overnatting i Sør-Sverige

 

Alternativ B   Korps Fra Sør- og Østlandet som tar ferje til Nord-Jylland

(Frederikshavn, Hirtshals, Hanstholm)

 

Alternativ C   Korps fra Vestlandet som reiser med ferje fra/til Vestlandet

(Bergen/Haugesund/Stavanger/Egersund)

 

 

Alle mulige andre alternativer på forespørsel


Alle pristilbud oppgis ved henvendelse til Turop Norge

På alle bussturer oppnås laveste pris pr deltaker ved full utnyttelse av bussene. 

Vanlige turbusser har 45-50 seter og dobbeldekkere har ca 68 passasjerseter. 
 

 

skriv ut dette turforslaget