Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel (+47) 38 26 50 72 eller 918 64 938 

Fax (+47) 38 26 50 98

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

Sist endret: 28.09.2007

Turforslag basert på tidligere gjennomført tur for norske skolegrupper.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter gruppens ønske.

7 dagers tur med buss til Berlin

for elever i ungdomsskole eller videregående

Avreise fra Sør-Norge

1. dag

Avreise fra hjemsted.  Vi benytter enten norsk eller dansk buss på turen slik gruppen ønsker det.  Når vi benytter norsk buss, møter bussen på avtalt avreisested og kjører til ferjen.  Ved dansk buss, avtaler vi normalt at bussen møter i Hirtshals eller Hanstholm.  Vi benytter alltid en første klasses turistbuss fra anerkjent selskap med erfaren tursjåfør.

Valgfri ferje fra Vestlandet (Fjord Line fra Bergen-Haugesund-Egersund eller Color Line fra Bergen-Stavanger) eller fra Sørlandet (Color Line fra Kristiansand eller Larvik eller Kystlink fra Langesund eller Master Ferries fra Kristiansand)

F.eks. ferje fra Larvik (MS Peter Wessel) kl 19.00.  2-4 sengs lugarer med dusj og toalett er inkludert.

Grupper hjemmehørende i eller nær Kristiansand kan også ta morgenferjen fra Kristiansand og rekke fram til Berlin samme kveld, men det må da påregnes sen ankomst, normalt ca kl 22.00.

 

2. dag

Ankomst Frederikshavn/Hirtshals/Hanstholm om morgenen.  Vi kjører via Hamburg til Berlin hvor vi ankommer sent ettermiddag eller tidlig kveld.

Under oppholdet i Berlin tilbyr vi flere alternative hoteller og vandrerhjem.  I de senere år har vi mye brukt Hotel Kolumbus i Genslerstr. 18.  Dette er et ganske fint hotell med en ungdomsavdeling i et par etasjer skilt fra hotellets øvrige rom.  På ungdomsavdelingen er rom-standarden noe enklere, men alle rom har eget bad og toalett samt fler-kanal TV.  Hotellet ligger i den østlige bydelen med gode trikke-forbindelser til Alexanderplatz.  For de gruppene som foretrekker rimeligere overnatting på vandrerhjem, benytter vi gjerne Vandrerhjemmet i Kluckstrasse 3.  Dette Vandrerhjemmet har meget sentral beliggenhet med gåavstand til Kurfürstendamm ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche.  På hoteller og vandrerhjem fordeler vi værelsene slik den enkelte gruppe ønsker det.  Ofte ligger elevene på flersengsrom (2-3-4 sengs rom) mens ledere og sjåfør har enkle eller doble rom.

Frokost er inkludert under oppholdet i Berlin.  Øvrige måltider kan legges inn etter den enkelte gruppes ønske.

3. dag

For oppholdet i Berlin kan Turop være behjelpelig med å utarbeide detaljert program. 

Vi foreslår at denne første hele dagen i Berlin benyttes til en bysightseeing med vår dyktige svensktalende lokalguide (Lena).  På denne turen får vi se de alle de største attraksjonene og for  grupper som har spesielle interesser, avtaler vi gjerne et spesielt program med vår lokale guide på forhånd. 

4. dag

Som program for denne dagen foreslår vi gjerne en 6 timers utflukt til Potsdam med vår lokale guide.  Potsdam ligger ca 3 mil sør for sentrum av Berlin.  Her besøker vi parken foran Sanssouci-slottet som har vært flere av de store tyske keiseres residens, sist keiser Wilhelm II fram til 1918 da han måtte dra i eksil til Holland.  Grupper som ønsker det, kan også se slottet innvendig (entré ca EUR 10 pr person)  I Potsdam ligger også Cecilienhof som keiser Wilhelm II lot oppføre for sin sønn og svigerdatter (hennes navn var Cecilie).  Dette slottet i engelsk Tudor-stil er mest kjent for Potsdam-konferansen etter 2. verdenskrig.  Her møttes ”de tre store”  Truman, Churchill og Stalin for å avgjøre Tysklands skjebne etter krigen.

Noen grupper ønsker også å besøke filmstudioet i Babelsberg mens de er i Potsdam.

5. dag

Om formiddagen denne dagen foreslår vi gjerne bedriftsbesøk på Daimler Chrysler eller BMW motorsykkelfabrikk eller besøk i Stasimuséet.   Bedriftsbesøk må forhåndsavtales i god tid.

Om ettermiddagen kan gruppen besøke den tidligere konsentrasjonsleiren Sachsenhausen like nord for Berlin.  Vår lokale  guide er med til Sachsenhausen og inne på området forteller hun om hvordan fangene hadde det her under krigen.  Hun kommer også inn på det vanskelige temaet om de  tyske fangevokterne, som bodde like utenfor leiren med sine familier og godt mulig fungerte som ”gode” familiefedre i fritiden mens de i arbeidstiden utførte de mest groteske handlinger som kan tenkes, bl.a. medisinske forsøk på fanger.  Vår guide belyser dette dobbeltlivet på en tankevekkende måte.

6. dag

I dag går turen med bussen tilbake til Hirtshals/Hanstholm/Frederikshavn. 

Når vi har ferjeavgang rundt midnatt med nattferjen,  kan vi eventuelt legge turen om Lübeck med muligheter for et kort besøk i det gamle historiske sentrum.

Med hurtigferje fra Hanstholm eller Hirtshals, er det mulig å ankomme Kristiansand i løpet av kvelden.  Ellers passer nattferje best, og da er lugar inkludert.

7. dag

Vi ankommer norsk havn om morgenen og litt avhengig av hvordan vi har lagt turen opp, kjører vi med bussen tilbake til hjemsted.

 

 

 

Pris for turen oppgis på forespørsel.

På alle bussturer oppnås laveste pris pr deltaker ved full utnyttelse av bussene. 

Vanlige turbusser har 45-50 seter og dobbeldekkere har ca 68 passasjerseter. 
 

 

skriv ut dette turforslaget