Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel (+47) 38 26 50 72 eller 918 64 938 

Fax (+47) 38 26 50 98

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

Sist endret: 28.09.2007

Turforslag basert på tidligere gjennomført tur for norske skolegrupper.

Programmet er bare et forslag og kan omarbeides etter gruppens ønske.

 9 eller 10 dagers tur til Berlin og Praha

Avreise fra Sør-Norge.  Turen kan tilpasses avreise fra annet sted i Norge.

 

En innholdsrik tur med 2 hele dager (3 netter) i Berlin og 2 hele dager (3 netter)  i Praha.  Turen går med ferje fra Sør-Norge til Danmark.  Videre med buss fram til Berlin.  Etter 2 hele dager i Berlin reiser vi så videre til Praha.  Så får vi 2 hele dager i Praha før vi reiser hjem via Hannover og ferje fra Danmark.

Bussturen foregår i 1. klasses turistbuss med erfaren tursjåfør. 

Vi skal på bysightseeing i Berlin og Praha med lokale guider, og får se alle de store attraksjonene i begge byene.  Underveis besøker vi også Dresden og Theresienstadt.  I Praha legger vi også opp til et kveldsarrangement, enten teater, konsert eller folklore.
Dette er kun et forslag og vi kan tilpasse turen til den enkelte gruppes ønske.  Som alternativ kan vi legge inn dagseiling og overnatting underveis på hotell i stedet for overnatting på ferje.  Ungdomsgrupper som vil gjennomføre turen på 9 dager, kan kjøre turen Praha-Danmark på hjemveien non-stop ned en natt i bussen og nødvendig sjåførbytte underveis.

 

 

 

1. dag: Fra hjemsted – ferje til Nord-Jylland

Vi reiser fra hjemstedet og kan velge mellom flere alternative ferjestrekninger.  Det er ferje fra Bergen-Haugesund-Stavanger-Egersund-Kristiansand-Langesund-Larvik-Oslo til Hanstholm-Hirtshals-Frederikshavn.  På nattseiling er lugar inkludert.  Når vi reiser ut med dagferje, må vi i stedet for overnatting på ferjen, legge inn en overnatting i Danmark underveis.  For skolegrupper og skolekorps  passer det å legge denne overnattingen til Vollerup Vandrerhjem sør i Danmark.

2. dag: Nord-Jylland-Berlin

Når vi reiser med nattferje og ankommer Danmark om morgenen, rekker vi fint fram til Berlin på dagen. 

Vi følger hovedveien  gjennom Jylland og inn i Tyskland.  Vi passerer Hamburg og kjører østover mot Berlin. Vi skal bo 3 netter på godt hotell sentralt i Berlin.  Eksempel Hotel Kolumbus som har egen ungdomsavdeling i et par av etasjene. Det er flere andre hoteller vi kan tilby som alternativ til dette.  Ungdomsgrupper kan også overnatte på vandrerhjem sentralt i Berlin.

3. og 4.  dag: 2 hele dager i Berlin

2 hele dager til disposisjon i Berlin.  Frokost er inkludert alle dager.

Det kan arrangeres sightseeingtur med lokal guide etter gruppens ønske.  Vi får se alle de store severdighetene i denne tidligere delte byen som har gjennomgått en omfattende forandring siden muren falt.  Vi kommer bl.a. til ”Checkpoint Charlie” den tidligere grenseovergangen, Alexanderplatz, Kurfürstendamm med Gedechtniskirche og mye mer.

En dag kan vi også sette av til utflukt til Potsdam hvor vi kan se Sansoucis-slottet, sist brukt av keiser Wilhelm 2 fram til 1918.  Like i nærheten ligger slottet som han lot bygge til sin svigerdatter, Cecilienhof, kjent fra Potsdam-konferansen etter 2. verdenskrig.  Hvis det er av interesse, kan vi også besøke den tidligere konsentrasjonsleiren Sachsenhausen.  Mange nordmenn satt fengslet her under 2. verdenskrig.

5. dag: Berlin-Dresden-Theresienstadt-Praha

Frokost på hotellet.  Deretter avreise med buss til Praha. Vi passerer Dresden underveis og får en kort tur gjennom det historiske sentrum av byen som ble kraftig bombet i sluttfasen av 2. verdenskrig.  De gamle flotte byggverkene er nå i det alt vesentlige gjenoppbygget.  Etter grensepassering fortsetter vi gjennom Tsjekkia og stanser i Terezin (eller Theresienstadt på tysk) hvor nazistene hadde konsentrasjonsleiren som under krigen ble vist fram til Røde Kors delegasjoner.  Som ledd i propaganda-strategien, hadde nazistene laget et flott vaskerom som representantene fra Røde Kors fikk se.  Dette er intakt fortsatt.  Så kjører vi det siste stykket inn til hovedstaden Praha.  Innkvartering på godt hotell.  Vi har flere alternative hoteller å velge mellom.

6. og 7. dag: 2 hele dager i Praha

2 hele dagers opphold i kulturbyen Praha.  Frokost inkludert hver dag.  Vi benytter vår skandinavisktalende guide som tar oss med på en interessant byvandring som starter ved Slottet og går over den kjente Karlsbroen og gjennom Gamlebyen hvor vi bl.a. får se det berømte astronomiske uret.  Hvis interesse, kan vi også legge inn besøk i Jødemuseet.  Vår guide forteller gjerne litt om livet for folk flest i Praha slik det er nå under kapitalismen og slik det var tidligere under kommunismen.  Under byvandringen tar vi også gjerne en pause for å sitte ned på en lokal kafé.  En av dagene kan vi også legge inn en utflukt, f.eks. til Lidice og Karlstein eller til Kutna Hora med den kjente ”Knokkelkirken”.  Anledning til besøk på krystallverk og bryggeri underveis.  En av kveldene kan det også legges opp til et kveldsarrangement, f.eks. teater, konsert eller folklore.  Det er også mulig å ta en båttur på elva Moldau, gjerne med middagsbuffet om bord.

8. dag: Praha-Hannover/Goslar/Celle

Frokost på hotellet.  Deretter avreise med buss til Hannover/Goslar/Celle-området.

Innkvartering på hotell eller vandrerhjem i Hannover, Goslar eller Celle.

9. dag: Hannover/Goslar/Celle-Danmark

Frokost på hotellet/vandrerhjemmet.  Deretter avreise med buss til Hirtshals/Hanstholm/Larvik.  Nattferje tilbake til Norge. Lugar er inkludert.

10. dag: Ankomst Norge

Ankomst med ferjen om morgenen.  Vi kjører tilbake til hjemstedet.

 

Turen kan kortes inn med en 1(-2) dager ved at vi for eksempel kjører non-stop Praha-Danmark på hjemreisen og så tar nattferje og ankommer Norge 9. dag om morgenen.  Man kan også ta kveldsferje til Kristiansand og være hjemme i Kristiansand sent på kvelden 8. dag.   

Dette innebærer en natt i bussen og vi anbefaler dette for ungdomsgrupper, ikke for voksengrupper.  Når vi kjører non-stop på denne måten, bør deltakerne ta med hjemmefra en liten pute og et pledd for å gjøre det beste ut av natten i bussen.  Ved non-stop kjøring foretar vi sjåførbytte underveis i henhold til de internasjonale kjøre- og hviletidsbestemmelsene for yrkessjåfører.

 

Pris for turen oppgis på forespørsel.

På alle bussturer oppnås laveste pris pr deltaker ved full utnyttelse av bussene. 

Vanlige turbusser har 45-50 seter og dobbeldekkere har ca 68 passasjerseter. 
 

 

skriv ut dette turforslaget