Turop Norge AS

Spesialist på gruppereiser

 Tel (+47) 38 26 50 72 eller 918 64 938 

Fax (+47) 38 26 50 98

post@turop.no            www.turop.no

Husvollen 30   N-4517 Mandal

Sist endret: 28.09.2007

 

 

Turforslag bussgrupper fra Vestlandet

Kan tilpasses grupper fra alle andre steder i Norge

De Baltiske Stater – Polen og Tyskland

11 dagers busstur til Estland, Latvia og Litauen og videre til Polen og Tyskland.  Vi reiser via Oslo og Stockholm med ferje til Tallinn og videre sørover til Riga og Vilnius hvor vi får 2 overnattinger i hver av disse byene.  Deretter går turen inn i Polen hvor vi får 2 overnattinger i Warszawa og 1 overnatting i Stettin.  Turen hjem går så gjennom Tyskland med overnatting i Lübeck og opp gjennom Danmark hvor vi tar ferjen fra Hanstholm eller Hirtshals tilbake til Vestlandet. 

I planleggingen av turen har vi lagt vekt på at de daglige kjøreetapper ikke skal være for lange, de varierer fra 300 til 550 km på det meste.

 

1. dag:  Hjemsted på Vestlandet--Ski  (ca 500 km)

Vi reiser fra hjemsted på Vestlandet (for eksempel Bergen-Haugesund-Stavanger) kl 09.00 om morgenen.  På turen benytter vi en 1. klasses turistbuss fra HSD eller annet selskap.  Bussen kjøres av en erfaren tursjåfør. Det er også erfaren reiseleder med på turen.  Bussen vi benytter har toalett og utstyr for servering av varm og kald drikke.  Det serveres gratis kaffe 2 ganger pr dag på kjøreetappene.  Vi kjører over fjellet og gjennom Oslofjord-tunnelen til Ski hvor vi spiser middag og overnatter på Rainbow Hotel Ski.

2. dag:  Ski-Stockholm-om bord i ferjen til Tallinn  (515 km)

Etter frokost reiser vi videre mot Sverige.  Vi følger E-18 mot Ørje.  Etter å ha passert grensen til Sverige, fortsetter vi forbi Årjäng, Karlstad, Karlskoga og Ørebro.  I løpet av ettermiddagen er vi framme i Stockholm, og vi kjører rett til ferjekaien hvor Tallink sin ferje har avgang kl 17.00.  Det er reservert doble lugarer, og alle lugarene ligger over bildekk.  Spesielle lugarkategorier kan tilbys på forespørsel.  Dagens middag er det gode koldtbordet om bord på ferjen, og vi har reservert plass for middag kl 18.00.

3. dag:  Tallinn-Riga  (320 km)

Det er frokost om bord i ferjen før vi ankommer Tallinn kl 10.00 lokal tid.  Vi stiller klokken 1 time fram.  Etter ilandstigning, benytter vi litt tid denne formiddagen til å se oss om i Tallinn.  Om ettermiddagen kjører vi sørover mot Riga, og vi følger hovedveien forbi Pärnu og langs Rigabukten hvor vi passerer grensen mellom Estland og Latvia.  Snart er vi framme i Latvias hovedstad Riga hvor vi skal ha 2 overnattinger.  Vi bor på det gode Hotel Riga som ligger i sentrum, ved inngangen til Gamlebyen.  Dagens middag spiser vi på hotellet etter ankomst.

4. dag:  I Riga

I motsetning til Vilnius som ligger mer skjermet langt inne i landet, ligger Riga (og Tallinn) mot Østersjøen og er derfor mer ”vestlig orienterte” byer.  Riga har verdens største, mest varierte og best bevarte bydeler i jugendstil.  Byens praktfulle husfasader minner om den borgerlige velstand som hersket for drøye hundre år siden.  Her er også annen fin gammel bebyggelse som påminner oss om at dette var en sentral hansaby i gamle dager.  Vår lokale skandinavisktalende guide møter oss på hotellet kl 10.00 og tar oss med på 3 timers bysigtseeing til de største attraksjonene, bl.a. katedralen, St Peters kirken, slottet og frihets-monumentet.  En av kveldene er det kanskje interesse for et kulturarrangement.  Detaljer kommer vi tilbake til.   

5. dag:  Riga-Vilnius  (365 km)

Vi fortsetter i dag vår reise innover i landet og vi passerer byen Bauska før vi kommer til grensen mot Litauen.  Vi kjører så forbi byene Pasvalys, Panevezys og Ukmerge før vi er framme i hovedstaden Vilnius som ligger langt sør i landet, ikke så veldig langt fra grensen mot Polen.  Vi får 2 overnattinger her på gode Reval Hotel Lietuva.

6. dag:  I Vilnius

Vi benytter hele dagen til å gjøre oss kjent i Vilnius. Vår lokale guide møter oss på hotellet kl 10.00 for 3 timers bysightseeing.  Blant byens attraksjoner kan nevnes katedralen med det frittstående klokketårnet og flere andre flotte kirker samt universitetsområdet og rådhusplassen.  Gamlebyen står på Unescos verdensarv-liste.  I den tidligere KGB-bygningen i Vilnius er det i dag museum, og ved fjernsynstårnet er det et minnesmerke over de 14 litauere som ble skutt av sovjetiske stridsvogner om morgenen 13. januar 1991, kort tid før Litauen ble en selvstendig stat.  Om kvelden kan vi arrangere besøk i en meget spesiell kneipe i utkanten av sentrum.

7. dag:  Vilnius-Warszawa  (485 km)

Etter frokost forlater vi hotellet vårt i Vilnius og kjører sørvestover mot grensen til Polen.  Etter å ha passert grensen, kjører vi innover i Polen og i løpet av ettermiddagen er vi framme i den polske hovedstaden Warszawa.  Vårt 4-stjernes hotell hvor vi skal ha 2 overnattinger, heter Mercure Fr. Chopin.  Vi spiser middag på hotellet etter ankomst.

8. dag:  I Warszawa

Vi skal benytte hele denne dagen til å gjøre oss kjent i Warszawa.  En lokal skandinavisktalende guide møter oss på hotellet kl 10.00 og tar oss med på bysightseeing hvor vi får se byens største severdigheter, bl.a. Gamlebyen, Kongeslottet, Lazienki-palasset og Kulturpalasset som var gitt som en ”gave” fra Sovjetunionen og bygd i 50-årene.  Vi tar også en liten tur i utkanten av byen for å se Wilanow-slottet, omtalt som Polens flotteste byggverk. Dette slottet likner det franske Versailles.

Om kvelden kan vi arrangere folklore-forestilling med middag på restaurant nær hotellet.

9. dag:  Warszawa-Stettin  (555 km)

Ferden går videre vestover gjennom Polen, og vi passerer Poznan underveis.  Kanskje stanser vi for lunsj i denne store byen som også har mange severdigheter.  Så fortsetter vi oppover mot den polske byen Stettin som ligger nær grensen til Tyskland.  Vi bor på det gode Radisson SAS Hotel, også dette av kategori 4-stjerner.  Middag på hotellet vårt etter ankomst.

10. dag:  Stettin-Lübeck  (315 km)

Dages etappe er ganske kort, så vi kan gjerne benytte formiddagen i Stettin.  Byen har Polens største havn og er tidligere hovedstad i det vestlige Pommern.  Byen var medlem av Hansa-forbundet fra 1278.  Når vi forlater Stettin, kjører vi først over elva Oder, og kort etter krysser vi grensen til Tyskland.  Vi passerer Schwerin innen vi ankommer Lübeck.  Middag og overnatting på Hotel Excelsior.  Hotellet ligger like ved Holsteintor, og det er kun 5 min gange til den historiske gamle bydelen.  Etter dagens middag på hotellet tar vi gjerne en rusletur gjennom gamlebyen.

11. dag:  Lübeck-Hanstholm/Hirtshals-om bord.  (475 km)

Etter frokost starter vi på turens siste dagsetappe som går nordover mot grensen til Danmark og så oppover Jylland.  Det blir sikkert muligheter for shopping underveis, for eksempel på grensen mellom Tyskland og Danmark.  I Hanstholm eller Hirtshals venter ferjen som tar oss tilbake til Vestlandet.

Lugarer er reservert, normalt benytter for seniorgruppene kun doble lugar med begge senger på gulvet.  Enkeltlugar mot tillegg.  Om kvelden spiser vi en god buffet-middag om bord i båten. 

12. dag:  Ankomst Vestlandet-turavslutning

Vi ankommer Vestlandet om morgenen.  Etter ilandstigning er det eventuelt buss tilbake til hjemsted avhengig av hvor gruppen er hjemmehørende.

 

ooOOoo

 

skriv ut dette turforslaget